MHP’den yerel seçim açıklaması: Gecikmiş bir faturaydı

Yerel seçimlere ilişkin konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Vatandaşımızın genel seçimlerde yapmadığı uyarıyı bu yerel seçimlerde gördük. Gecikmiş bir fatura olarak düşünebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

SİYASET 07.04.2024, 13:45 Şeyda Gül
MHP’den yerel seçim açıklaması: Gecikmiş bir faturaydı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, katıldığı Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin sonuçları itibariyle baktıklarında beklenenden çok daha farklı bir sonuç ortaya çıktığını ifade eden Karakaya, böyle bir sonucun çıkacağının geriye dönüp baktıklarında emareleri olduğunu söyledi. Ekonomiyle ilgili emekli zamlarıyla ilgili şikayetler olduğunu dile getiren Karakaya, “Biz siyasiler sahadayken gösterilen ilgi ve alakayı kendimize doğru düşünerek farklı sonuç bekleyebiliyoruz” dedi.

Hezimet olarak algılamamak lazım

“Sonuç itibariyle şunu ifade etmeliyiz, 'Millet ne karar verdiyse odur'. Bu kararı anlamaya çalışmalıyız. Sayın Genel Başkanımız Bahçeli de 'Bu konuda gerekenleri yapacağız' dedi” diyen Karakaya, her seçim ve seçim sonrasında olduğu gibi algı yönetiminin devreye girdiğini anlattı. Herkesin kendisini başarılı gösterme girişimlerinde bulunduğunu anlatan Karakaya, bu yerel seçimlerin aslında çok faktörlü, çok değişkenli bir seçim olduğunu dile getirdi. Yerel seçimlerin kendilerine has özellikleri olduğunu belirten Karakaya, çok adaylı bir seçim olduğunu ve belediye başkanlığı seçimlerinin çoğunluk sistemiyle belirlendiğini ifade etti. Belediye başkanlıklarında alınan oyların, genel ekonomik durumla ve özellikle de adaylarla bağlantısı olduğunu söyleyen Karakaya, “Bu açıdan bakıldığında çoğunluk sistemine göre belirlenen sonucu kaybetmiş olabilir bir siyaseti parti ama bir hezimet olarak algılamamak lazım” ifadelerini kullandı.

Gecikmiş bir fatura olarak düşünebilirsiniz

“Siyaset devamlılık arz ediyor, biz genel seçimlerin ardından yine sahalardaydık. Burada gördüğümüz şey şu, aslında genel seçimlerde de bir uyarı vardı. Genel seçimin dinamikleriyle yerel seçimlerin dinamikleri farklı” diyen Karakaya, vatandaşın bu uyarıyı genel seçimlerde de yapma niyetinde olduğunu ama Cumhur İttifakı'nın karşı tarafına baktığında ülkenin güvenliğini emanet edemediğini söyledi. Vatandaşın genel seçimlerde yapmadığı uyarıyı bu yerel seçimlerde gördüklerini anlatan Karakaya, gecikmiş bir fatura olarak düşünebildiklerini kaydetti. Türkiye haritasına baktığınız zaman birileri kalkıyor karşı taraf için hezimet olarak değerlendirdiğini anlatan Karakaya, “51 ilde İl Genel Meclisi üyeliği seçimleri yapılıyor. Seçim sonuçları çıkınca belli kesimler belli maksatlarla ya da cahillikle bir algı oluşturmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

MHP Türkiye’de üçüncü sırada

İl Genel Meclis üyeliğinde MHP’nin Türkiye'de üçüncü sırada olduğunu kaydeden Karakaya, 2019 yılından önemli bir farklılığı olmadığını dile getirdi. Belediye başkanlığında bir partinin adayını vatandaşın beğenmeyebileceğini kaydeden Karakaya, parti dendiği zaman tamamen partisine oy verdiği yer, İl Genel Meclis üyeliği olduğunu söyledi. “Sanki MHP ve AK Parti o kadar çok oy kaybetti" deniliyor, bu doğru değildir. Belediye başkanlıkları çoğunluk sistemine göre belirlenir, bir oyla kazanılır” ifadelerini kullanan Karakaya, MHP'nin bu yerel seçimlerde kazandığı belediye başkanlıklarına bakıldığında aslında 2019'dan çok da farklı olmadığını belirtti. Karakaya, “Yeni eklediği yerler de var. 220 belediye başkanlığını MHP kazanmış” dedi.

Yorumlar (0)