Kılıçdaroğlu: "Posterlerimi asın demedim"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye sitem ederek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hiçbir şekilde "posterlerinin asılması" için talimat vermediğini söyledi. 

SİYASET 17.08.2020, 09:35
Kılıçdaroğlu: "Posterlerimi asın demedim"

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile kopma aşamasına geldi.

"Bin Günde Memleket" isimli bir hareket başlatacağını duyuran İnce, 4 Eylül'de Sivas'tan yola çıkacağını duyurdu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'ye bazı söylemleri nedeniyle sitem etti.

Konuya ilişkin açıklama Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'dan geldi. 

Sarıkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirenlerin söylediklerini aktardı. 

Aldığı bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun sesinin dargın geldiğini kaydeden Sarıkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) liderinin "cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kendi posterlerinin asıldığına" yönelik iddiaları asla kabul etmediğini ifade etti. 

Sarıkaya'nın yazısına göre, Kılıçdaroğlu, İnce'nin "haksızlık yaptığını" söyledi. Maddi anlamda destek sağlamadığına ve parti yönetiminin seçilmemesi adına çaba harcadığına yönelik iddialara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, İnce'nin açıklamalarını "insafsızlık" olarak nitelendirdi. 

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hiçbir şekilde "posterlerinin asılması" için talimat vermediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletvekili seçimlerinin beraber gerçekleştirildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kendisine "bütçenin azaldığı" konusunda bilgi verilmediğini ve "daha fazla bütçe ayrılması" için bir talep gelmediğini ekledi. 

İnce, 2018 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Kılıçdaroğlu'nun reklamının daha fazla yapıldığını söylemişti.

Yorumlar (0)