Destici: “Akşener ve Kılıçdaroğlu, bu dertlerin hiçbirine çözüm olamaz” 

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Mersin’deki ilçe kongresine katıldı. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Destici’nin odak noktasında döviz ve ürün fiyatları vardı. Dövizin düştüğünü fakat market fiyatlarının hala aynı kaldığını, vatandaşların mağduriyet yaşadığını aktaran BBP Genel Başkanı, “Simsarlar fahiş fiyatlar kazanıyor.” ifadesini kullandı. 

SİYASET 28.12.2021, 13:50 29.12.2021, 09:14
Destici: “Akşener ve Kılıçdaroğlu, bu dertlerin hiçbirine çözüm olamaz” 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Mersin Erdemli’de düzenlenen ilçe kongresine katıldı. Kültür merkezinde konuşma gerçekleştiren Destici, gündem hakkında yorumlarda bulundu.  

“Simsarlar, fahiş fiyatlar kazanıyor” 

Destici: “Mersin Erdemli’de limonun tanesi 1 liraya satılırken Ankara’daki bir markette 8 liraya satılıyor. Burada 2 lira olan mandalina da yine aynı markette 10 lira. Bu duruma mutlaka çözüm bulunmalı. Burada hem üretici hem de tüketici mağdur ediliyor. Ama aracılık yapan simsarlar fahiş fiyatlar kazanıyor. Asıl üretici burada kazançlı olmalı, tüketici de alışveriş için uygun fiyat harcamalı. Dövizin yükselmesiyle birlikte fiyatlar da dövizle orantılı olarak yükseldi. Fakat döviz düştüğünde fiyatlar düşmedi. Yükselme döneminde market fiyatlarının yükselmesine gerekçe olarak dövizi gösteriyorlardı. Demek ki asıl sebep dövizin yükselmesi değilmiş. 5 büyük market de ürünlerini fahiş fiyatlarla satıyor. Bunlara geçen gün ceza kesildi. Gerekirse bu cezalar artırılmalı ve fırsatçılığın önüne geçilerek vatandaşımız karaborsacılara ezdirilmemeli.” 



“Akşener ve Kılıçdaroğlu bu derslere çare olamaz” 

Destici: “Şu anda yaşanan ekonomik sıkıntı, vatandaşın hayat pahalılığıyla boğuşmasına sebep oluyor. Öte yandan da 645 trilyon, 5 siyasi partinin kasasına giriyor. Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu bu parayı bu sene almasın, hazinede bıraksın. Tablet alamadıklarını iddia ettiğiniz çocuklara harcansın da o para onlara tablet alınsın ya da çiftçilere dağıtılsın. Devletin verdiği paradan bile fedakarlık yapmıyorlar. Bunlara kulaklarını kapatanlar, hiçbir derde çare olamazlar.” 

“Keyif için gezdirilen köpekler çocuklarımızı parçalıyor” 

Destici: “Geçtiğimiz günlerde bir küçük kızımızı pitbull adeta parçaladı. Bu ne kadar üzüntü verici bir durum. Birinin keyfi için gezdirdiği köpek çocuklarımızı parçalıyor. Toplumda nasıl böyle insanlar yetişiyor hayret ediyorum. Sanki bu olmamış gibi bir de site yönetimi babayı işten atıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu ailemize yardım elini uzattı fakat yine de olanlar kabul edilebilir gibi değil. Toplumumuzun öncelikle insani değerlere sahip çıkması gerekir.” 

Yorumlar (0)