CHP lideri Özel'den "DEM Parti ile ittifak" sorusuna yanıt

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı televizyon programında DEM Parti ile ittifak yapılıp yapılmadığı konusundan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e kadar çeşitli konularda gelen soruları yanıtladı.

SİYASET 06.03.2024, 09:44 Hakan Öksüz
CHP lideri Özel'den "DEM Parti ile ittifak" sorusuna yanıt

Yerel seçim çalışmaları kapsamında mitingler düzenleyen ve televizyon programlarına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu kez Halk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Anketlere bakıldığında başarılı olacaklarını gördüğünü belirten Özel, "Partiden istifa edenlerin çoğuyla görüştüm. Herhangi bir sıkıntı yok. Aday gösterilmeyenler kişilerden hangilerinin çalışıp çalışmadığını parti hafızası unutmaz." dedi.

DEM Parti sorusu: "Büyük bir iş birliği yapılsaydı..."

Yerel seçimlerde DEM Parti ile bir ittifak ya da iş birliği yapmadıklarını kaydeden CHP lideri, "Aslında büyük bir iş birliği yapılsaydı nasıl olurdu? Bunu düşünmek lazım. Belki artıları ve eksileri hesaplanabilirdi ancak böyle bir iş birliği gerçekleşmedi. DEM Parti, İstanbul dahil pek çok yerde kendi adaylarını çıkardı. Siyasi partiler ittifak yapmak zorunda değil." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nu sahada görüp görmek istiyor mu?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sahada görüp görmek istemediği sorusunu cevaplayan Özel, "Kemal Bey böyle bir katkıyı arzu ederse ben çok sevinirim. Ankara'da yapacağımız bir mitinge onu davet etmemek olmaz. Tunceli'de yapılacak mitinge beraber gitmemiz çok iyi olur mesela. Kemal Bey ile aramda soğukluk yok." diye konuştu. 

"O illerden üçü ya da dördünü kazanabiliriz"

Seçimde yarıştıkları her yeri kazanmak istediklerini ancak özellikle de 11 büyükşehir belediyesinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan CHP lideri, "Çünkü bu yerleri 5 yıldır biz yönetiyoruz. Adıyaman, Malatya, Bursa, Balıkesir, Denizli ve Manisa'dan üçü ya da dördünü kazanabiliriz." dedi.

Akşener sorusuna böyle yanıt verdi

Geçmiş defterleri kapattıklarını kaydeden Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili gelen, "Cumhur İttifakı'na katılırsa şaşırır mısınız?" sorusuna, "Meral Hanım, tek adam rejimine karşı geçmişten bugüne samimi bir mücadele verdi. Bu yüzden böyle bir senaryo gerçekleşirse çok şaşırırım. Muhalefete muhalefet etmiyoruz. Geçmiş defterleri açmıyoruz. İttifakın eski ortaklarına karşı saygılıyım. Seçimlerin ardından gerçek bir sol parti olarak emeği savunacak, bunu halka anlatacağız. İttifak ve koalisyon işlerine sonraki seçimde bakarız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)