Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu, CHP'yi eleştirdi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiye dönme planı olup olmadığından aday belirleme sürecindeki yanlışlara kadar çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. İşte "Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı işlemesini dilerdim." diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları...

SİYASET 29.02.2024, 15:23 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu, CHP'yi eleştirdi

Siyasi partilerin yerel seçimler öncesi aday belirleme süreci devam ederken eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kritik açıklamalar geldi. Sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuştu.

"Öyle bir girişimim yok"

Gazeteci Atik'in, "Olağanüstü kurultayı toplayarak dönme planınız var mı?" sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle bir girişimim yok. CHP'nin yerel seçimlerde başarılı olmasını istiyorum. Her siyasi partide olduğu gibi CHP'nin önünde de bazı engeller var." dedi.

"Yerel seçimde başarı gelmezse..."

CHP'den kendisine gelen davetler hakkında gelen soruyu, "Zaman zaman çağrılar geliyor ama şu süreçte bu çağrıların doğru olmadığını düşünüyorum." diyerek yanıtlayan CHP'nin eski lideri, "Yerel seçim sonrası CHP'de neler yaşanabilir?" sorusuna, "Başarı gelirse alkışlarız. Başarısız olursak da hep birlikte masaya oturur, bunun gerekçelerini tartışırız." karşılığını verdi.

"Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı işlemesini dilerdim"

CHP'nin belediye başkan adaylarıyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin fikrinin alınmadığını belirterek, "Görüş istenseydi ben de söylerdim. Görüş sorulmayınca partinin iradesine saygı göstermek zorundayız. Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı işlemesini dilerdim. Lütfü Savaş beyin bu kadar yıpratılması yanlış. Madem aday belirlediniz, sonuna kadar gideceksiniz." görüşünü dile getirdi.

Yorumlar (0)