DEM Partili Beştaş'tan CHP'ye sert tepki: "O hesaba girmeyin, borçlu çıkarsınız!"

CHP lideri Özgür Özel'in, "Bize kaybettirmek üzere bir strateji uyguluyorlar." şeklindeki sözlerine DEM Parti'den sert yanıt geldi. "Kimsenin bize karşı bu dille konuşmaya hakkı yok. Onlar partiyse biz de partiyiz." diyen DEM Parti'nin İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, "CHP'ye borçlu değiliz ama alacağımız var. Daha önce verdiğimiz destek ortada." şeklinde konuştu.

SİYASET 28.02.2024, 16:33 Hakan Öksüz
DEM Partili Beştaş'tan CHP'ye sert tepki: "O hesaba girmeyin, borçlu çıkarsınız!"

DEM Parti'nin yerel seçimler öncesi uyguladığı stratejiyi eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu seçimde güçlerini muhalefete gösteriyorlar. Bize kaybettirmek üzere bir strateji uyguluyorlar." demişti. 

Beştaş: "Borçlu değil, alacaklıyız"

CHP lideri Özel'in bu sözlerine DEM Parti'den tepki geldi. DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Özel'in eleştirisine sert çıktı. 2019'daki yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nu desteklediklerini hatırlatan Beştaş, "Borçlu değil, alacaklıyız." dedi.

"2019 ile 14-28 Mayıs'ta verdiğimiz destek ortada"

Katıldığı bir televizyon programında CHP liderine yanıt veren DEM Partili Beştaş, "Öyle bir konuşuyorlar ki sanki onlara borcumuz var. Mesele oraya gelecekse CHP'den alacağı olan biziz. 2019 yılında verdiğimiz destek belli. 14-28 Mayıs'ta verdiğimiz destek de ortada. Hakkari'de yüzde 72 oy aldılar bizim sayemizde. Kimsenin bize karşı bu dille konuşmaya hakkı yok." ifadelerini kullandı.

"Onlar partiyse biz de partiyiz"

Kendilerine yönelik her türlü suçlamaya yanıt vereceklerinin altını çizen Meral Danış Beştaş, "Kimseye borcumuz yok. O hesaba girmesinler, borçlu çıkan onlar olur. Özgür Özel ile Gökhan Günaydın, yaptıkları konuşmayı bir kez daha düşünsün. Hiyerarşik olarak onların altında ya da üstünde değiliz. Onlar partiyse biz de partiyiz." dedi.

Yorumlar (0)