Bakan Soylu: Allah bunlara fırsat vermesin

Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Terörle Mücadele Yasası'na dair ifadelerine tepki göstererek, "Bu yasa uluslararası hukuk kurallarına uygundur. Bunun tersini söylemek, bu yasayı yok saymak veyahut bugüne dek bu yasa kapsamında yapılan her şeyi hükümsüz görmek manasına gelir. Bu yasanın değiştirilmesini isteyenler, terör koridorunu PKK/PYD-YPG'ye teslim etmek, terör örgütlerine yurt içinde dokunulmazlık vermek, belediye, sivil toplum, siyaset gibi pek çok alanda terör hakimiyeti oluşturmak, teröre karşı 'eli kolu tamamen bağlı bir devlet' istemektedir. Rabbim bunlara fırsat vermesin." dedi.

SİYASET 04.06.2022, 23:17
Bakan Soylu: Allah bunlara fırsat vermesin

İçişleri Bakanı Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilen 'Yeni Dönemde Türkiye ve Avrupa Birliği Toplantısı'nda "Terörle Mücadele Yasası, uluslararası hukuk kurallarına göre tekrar şekillendirilmelidir." ifadelerini kullandığını anımsattı.

"Milletimiz yakından izliyor..."

Bahse konu yasasın uluslararası hukuk kurallarına uygun olduğunun altını çizen Soylu, "Bunun tersini söylemek, bu yasayı yok saymak veyahut bugüne dek bu yasa kapsamında yapılan her şeyi hükümsüz görmek manasına gelir. Bu anlayış ve tavır, tam da teröristler ile onların sahiplerinin istediği şeydir." yorumunda bulundu.

Soylu, şu şekilde devam etti:

"AB (Avrupa Birliği) Vize Serbestisi görüşmeleri çerçevesinde AB tarafı, Türkiye'de Terörle Mücadele Yasası'nda birkaç maddede düzenleme yapmasını istemiş fakat Türkiye'nin maruz kaldığı terör tehdidi ve hudut bölgelerimizdeki çatışma ortamları göz önüne alınarak, bu hususta mevcut uygulamanın sürmesindeki tutumumuz muhataplarımıza açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Türkiye'nin milli çıkarları düşünülmeden, halihazırdaki terör risklerimiz ve hudut coğrafyalarda meydana gelen istikrarsız ortam göz önünde bulundurulmadan, hiçbir stratejik yorumlama yapılmadan, yalnızca mavi boncuk dağıtmak ve beklenti içinde olduğu odaklardan destek bulabilmek adına gerçekleştirilmiş olan bu talihsiz açıklamanın, büyük bedeller ödenerek başarıyla sürdürülen ülkemizin terörle mücadelesine en ufak bir katkısı yoktur. Öte yandan, bu açıklamaların teröristleri nasıl sevindirdiğini aziz milletimiz görmekte, yüksek ferasetiyle değerlendirmek için çok iyi izlemektedir."

"Rabbim bunlara fırsat vermesin"

'Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamayla, Fransa, Almanya, İngiltere gibi pek çok ülkede sosyal medyadan toplumsal olaylara, mali suçlardan terör olaylarına kadar yeni alınan ve sıkılaştırılan tüm yasal önlemlerden bihaber olduğunu bir defa daha ortaya koyduğunu' dile getiren Soylu, "Yalnızca koltuk için ülkemizi, terörle mücadelemizi, güvenlik ve huzur ortamını bir an bile düşünmeden büyükelçilere açık çek vererek pazarlık için kullanmıştır." dedi. 

Soylu, şöyle devam etti: 

"Terörle olan mücadelemizi hukuksuz olarak göstermesi, milletimize ve şehitlerimize haksızlıktır, kahraman kolluk kuvvetlerimize iftiradır. Bu yasanın değiştirilmesini isteyenler, terör koridorunu PKK/PYD-YPG'ye teslim etmek, terör örgütlerine yurt içinde dokunulmazlık vermek, belediye, sivil toplum, siyaset gibi pek çok alanda terör hakimiyeti oluşturmak, teröre karşı 'eli kolu tamamen bağlı bir devlet' istemektedir. Rabbim bunlara fırsat vermesin."
 

Yorumlar (0)