Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: Bu eziyet kabul edilemez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, “Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen bu eziyet kabul edilemez” dedi.  

SİYASET 23.08.2022, 10:54
Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki: Bu eziyet kabul edilemez

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına ilişkin de yeni mesajlar verdi. Öğretmenleri yakından ilgilendiren sınava dair detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına toplam 614 bin 446 başvuru geldi. Bu öğretmenlerimizin büyük bir bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Aralarında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış yaklaşık 90 bin öğretmenimiz bulunuyor. Onlar zaten bu sınavdan muaf olacaklar. Diğer öğretmenlerimize sınavı boykot çağrısı yapılmasını, en başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu konudaki çabaların ciddiye alınacak hiçbir yanı yoktur” şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu, “Sınava girmeyin” çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri, hem CHP hem de İYİ Parti kanadından büyük tepki gördü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamalar sonrası öğretmenlere, “Size son çağrım, sakın bu sınava girmeyin” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu’nun ardından bu açıklamalara bir tepki de İYİ Parti lideri Meral Akşener’den geldi. 

“Hiç dert etmeyin, çok az kaldı”

Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Akşener, “Öğretmenlik kariyer değil, kutlu bir hedefin mesleğidir. Kariyer adı altında öğretmenlerimize reva görülen bu eziyet kabul edilemez. Sevgili meslektaşlarım, hiç dert etmeyin. Atatürk’ümüzün eşsiz vizyonuyla öğretmenlerimize hak ettiği değeri ve itibarı tekrar kazandırmamıza çok az kaldı” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)