Yerli turistlerin vazgeçilmezi: Canikdere Şelalesi

Trabzon'a bağlı Tonya ilçesinde 14 metreden dökülen Canikdere Şelalesi, son senelerde yabancı ve yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

SEYAHAT 21.01.2024, 00:15
Yerli turistlerin vazgeçilmezi: Canikdere Şelalesi

Tonya Belediye Başkanı Beşel, turizm cenneti Canikdere Şelalesi'ni tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Osman Beşel, ilçe merkezine 800 metre mesafedeki şelalenin çok önemli bir gezinti, dinlenme ve rekreasyon alanı olduğunu dile getirdi. 



"Tonya'ya kazandırdık"

Şelalenin yer aldığı bölgeye tabiata uyumlu gezinti yolu yaptıklarını kaydeden Beşel, "650 metre uzunluğundaki çelik konsorsiyum üzerine ahşap, devamında 1.900 metrelik kauçuk zemine sahip yürüyüş yolu yaptık ve Tonya'ya kazandırdık." dedi.

Beşel, şelalenin yabancı ve yerli turistler için çok önemli bir gezi ve dinlenme alanı olduğunu ifade ederek, "Yurt dışından, çevre illerden ve ilçelerden gelen misafirlerin yoğun ziyaretine husus oldu. Mutluyuz, burası  çok güzel bir yer. Çevre kirliliği, egzoz ve gürültüden uzakta, insanların zihin dinlendirebileceği bir yer olarak Tonya'ya kazandırdık." şeklinde konuştu.



"Yalan dünya cennetine dönüşüyor"

Şelalenin çok ilgi gördüğünü aktaran Başkan Beşel, şu sözleri sarf etti:

"Canikdere Şelalesi, her mevsim farklı güzelliklere bürünüyor. İlkbaharda tabiri caizse yalan dünya cennetine dönüşüyor. Işıklandırma var, akşam da dilediğiniz saatlerde burada gezinti yapılabiliyor. Ziyaretçilerin dinlenebileceği ve Tonya'nın farklı lezzetlerini tadacağı restoranlar, dinlenme alanları ve sosyal tesisler yer alıyor."

Beşel, şelaleyi yaz aylarında 200 bin kişinin ziyarette bulunduğunu aktararak, Tonya'ya bağlı Kadıralak ve Erikbeli yaylalarının da dört mevsim turistlerin ilgisini çektiğini sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)