UNESCO tescilli jeopark Kula, ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor!

Manisa’ya yaklaşık 131 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Kula ilçesindeki Türkiye’de ilk kez yapılan jeolojik park, ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. UNESCO’nun tescillediği parkta bulunan konaklar ise, restore çalışmaları sonrası ziyaret edilecek.

SEYAHAT 23.03.2021, 13:52 24.03.2021, 10:11
UNESCO tescilli jeopark Kula, ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor!

Manisa il merkezine yaklaşık 131 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kula iline ise 8 kilometrelik bir mesafede yer alan Kula Jeoparkı, ziyaretçi merkezi olarak hazırlanıyor. Yıllar önce volkanik patlamanın sonucunda ortaya çıkmış olan jeoloji parkı, UNESCO’nın da tescillemesiyle beraber global bir alan haline getirildi. Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı olarak adı konulan büyülü alandaki çalışmaların ise sonuna gelindi. Yatırım bedeli olarak 2 milyon 659 bin 800 lira belirlenen 30 dönümlük parka, bir jeopark müzesi de yapılacak. Ayrıca eğitim atölyeleri, araç park alanları, seminer salonları, restoran ve idari ofisleri de proje kapsamında alana yapılacak diğer çalışmalar olarak dikkat çekiyor.  

Ziyaretçi akınına uğruyor

Salgından sonra bir turizm alanına dönüştürmesi hedeflenen Manisa’nın Kula ilçesi, bünyesinde tarihi güzellikler barındırıyor. Ayrıca ilçede bulunan 6 tarihi konak için bir restorasyon çalışması başlatıldı. Dört tanesinin işlemlerinin bitmesiyle beraber hizmete açılan konakların, 2 tanesinde ise restore çalışmaları sürüyor. 18. yüzyıldan kalma tarihi evlerin ve çarşısının da dikkat çektiği büyülü kentte Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbeleri de ziyaretçi akınına uğruyor. Ayrıca peribacaları, volkanlar ve bazalt sütunları da bünyesinde barındıran kent, yerli ve yabancı turistlerin merakını cezbediyor.

Konaklar, Osmanlı sanatının başarılı örneklerini sunuyor

Yıllık 100 bin kadar turistin geldiği büyülü kent, Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında ziyaretçi sayısında düşüş yaşadı. Bu süreçte, özellikle sokağa çıkma yasaklarının da olmasıyla beraber Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından çalışmalar yapıldı. Ayrıca kentin inanç turizmi alanı olarak dikkat çeken, Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre'nin türbesinde de çevre düzenlemesi yapıldı.



Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbeleri, Batı Anadolu'da kurulan ilk Türk köylerinden biri olan Emre Mahallesi’nde yer alıyor. Restore işlemi yapılan konaklar ise, ilçeye gelen ziyaretçiler için konaklama tesisi anlamında hizmete sunulacak. Konaklardaki özgün ahşap yapısıyla beraber, geleneksel Osmanlı sanatının başarılı örneklerini sunmasıyla da dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)