Türkiye'de ziyaret edilmesi gereken müzeler

Çağları ve imparatorlukları kapsayan zengin tarihi ile Türkiye'de bulunan müzeler, sanatın yanı sıra çarpıcı eserlerle doludur.

SEYAHAT 12.09.2020, 11:35 12.09.2020, 12:14
Türkiye'de ziyaret edilmesi gereken müzeler

 İstanbul'un ünlü müzelerinden ülke çapında daha az bilinen ama aynı derecede önemli müzeleri sizler için derledik.

Kariye Müzesi/ İstanbul

Bu Ortaçağ Bizans Rum Ortodoks Kilisesi, 4. yüzyılın başlarına kadar uzanıyor ve büyüleyici Bizans fresklerine ve mozaiklere sahiptir. 16. yüzyılda Osmanlı döneminde camiye dönüştürülmüş olan Chora Kilisesi, 1948 yılında müze haline gelmiştir.

Efes Arkeoloji Müzesi/ İzmir

Antik Yunan kenti Efes'in kalıntılarını gördükten sonra daha fazla eserin sergilendiği Efes Müzesi'ni ziyaret ettiğinizden emin olun. Artemis Tapınağının kalıntılarını, çeşmeleri, heykelleri, madeni paraları ve çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sakıp Sabancı Müzesi/ İstanbul

İstanbul Boğazı'na bakan ve ünlü Sabancı ailesine bir konakta yer alan Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul'un en saygın sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor. Geçmiş sanat gösterileri Rodin, Picasso, Monet ve Anish Kapoor'un eserlerini içeriyordu.

Zeugma Mozaik Müzesi/ Gaziantep

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma, 1.700 metrekarelik oldukça iyi korunmuş mozaiklere sahiptir. Gaziantep şehrinde bulunan müzenin sergileri, 2000 yılında bir baraj projesi ile sular altında kalma tehlikesi altında olan Zeugma antik kentinden çıkarılmıştır. Müzenin karanlık bir odada sergilenen” Çingene kızı " mozaiği, en popüler parçalardan biridir.

İstanbul Modern Sanat Müzesi/ İstanbul

İstanbul'un Çağdaş Sanat Merkezi, en önemli müzelerinden biridir ve her zaman yerel ve uluslararası yeteneklerden doğan mükemmel sergilere sahiptir. İstanbul Modern'in heykel bahçesi ve Boğaz'a bakan kafesi de yerel favoriler arasındadır.

Topkapı Sarayı/ İstanbul

Yaklaşık 400 yıl, Osmanlı padişahlarının açık bir şekilde lüks ikametgahı olan ve 1453 yılında inşa edilen Topkapı Sarayı, İstanbul'dayken gerçekten görülmesi gereken bir tarihi yapıdır. Sultan'ın gösterişli yaşam tarzını ortaya koyan köşkler, mücevher dolu bir hazine ve harem örneklenmiştir.

CerModern/ Ankara

Yenilenmiş bir tren deposu içinde inşa edilen CerModern, sadece çarpıcı bir mimari eser değil, aynı zamanda Türkiye'nin başkentindeki sanatın ana merkezidir. İlgi çekici sergiler, yanı sıra yoga ve sanat tarihinden atölyeler, CerModern’i derinden ilgi çekici bir müze yapıyor.

Yorumlar (0)