Sadece Türkiye'nin Turkuaz Sahili'nde deneyebileceğiniz yemekler!

Turkuaz Sahili'nin mutfağı, taze ürünleri ve balıklarıyla inanılmaz olduğu kadar sadece bu bölgede bulabileceğiniz özel yemeklerle doludur.

SEYAHAT 05.12.2019, 20:40
Sadece Türkiye'nin Turkuaz Sahili'nde deneyebileceğiniz yemekler!

Turkuaz Sahili, genellikle Antalya, Muğla, İzmir'i ve Güney Ege'yi kapsayan bu güzel suların toplamına verilen isimdir. Kısacası, sıcak iklimi, masmavi denizi, dağlık manzaraları, muhteşem plajları keşfetmek için koyları ve çok daha fazlası ile nefes kesen bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Tabii, kendine özel lezzetli mi lezzetli mutfağını da unutmamak gerekir.

Tahinli piyaz 

Piyaz, Türkiye'nin her yerinde bulabileceğiniz lezzetli bir beyaz fasulye salatası. Geleneksel olarak, hepsi birlikte karıştırılmış bir şekilde beyaz fasulye (kuru fasulye), soğan, domates, biber ve zeytinyağı ile yapılır. Ancak Turkuaz Sahili boyunca farklı bir yapım tarzı vardır.

Akdeniz kıyıları boyunca piyaz hala beyaz fasulye, soğan, domates, biber ve zeytinyağının bileşenlerine sahip. Ancak bu karışıma haşlanmış yumurta eklenir ve üzerinde tahin dolandırır; gerçekten mükemmel bir tabak yaratmak için domates ve zeytinyağının suyuyla iyice karıştırmak gerekir.

Kabak çiçeği dolması

Türk mutfağı, her şeyden "dolma" veya "doldurulmuş" yiyecekler çıkarmakla ilgili oldukça usta ancak doldurulmuş kabak çiçekleri, Türk mutfağının en hafif ve en güzel görünümlü yiyeceklerinden biri. Kabak çiçeği, en çok ilkbahar ve yaz aylarında görülür ve çiçeğin kendisi Turkuaz Sahilinde büyür. Bu yemek gerçekten hafif ve  çiçekleri narin ve baharatları ise canlandırıcı. Genellikle pilav ile doldurulur, çam fıstığıyla, otlarla ve baharatlarla karıştırılır ve biraz da kuru kuş üzümü ile mükemmel bir yaz mezesi için tatlı bir dokunuş sağlanır. 

Bolama Pilavı

 

Bu pilav tabağı, özellikle Kuşadası’nın sahip olduğu özel yemeklerdendir ve zeytinyağında baharatlanıp pişirilir ve nohutun yanı sıra et, arpacık, sarımsak ve domates ile yapılır. Etlerin yağı ve domateslerin suları birbirine karışır ve pirinçle ıslanır, böylece yemeğin kendisi şahane olur.

Çökertme Kebabı

Kebaplar genellikle Türkiye'nin güneydoğusuyla ilişkilendirilirken, Çökertme kebabı Muğla iline bağlı Milas ilçesindeki küçük Çökertme köyünden geliyor. Sağlıklı sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edilen ve marine edilmiş dana eti şeritleri kullanılarak yapılan lezzetli bir yemektir. Bodrum'da ve Marmaris'te oldukça popülerdir ve Turkuaz Sahilinin bu bölümünde seyahat ederken mutlaka denenmelidir.

Ahtapot Yahni

 

Ahtapot, sahil şeridinde, Muğla kıyıları boyunca Bodrum ve Fethiye arasında bulunan popüler bir deniz ürünüdür. Genellikle, geleneksel tabakta hafif bir salata ile ızgara, kızartılmış veya haşlanmış ahtapot servis edilir. Ahtapot, baharat, ot, bazen kapari ve zeytin içeren bir tencerede pişirilir, böylece ahtapot inanılmaz derecede hassaslaşır ve içinde pişirildiği et suyunun tadını alır. 

Yorumlar (0)