“Otel karantinası” listesinden Türkiye’yi çıkaran İngiltere’den 200 bin turist bekleniyor 

İngiltere’nin Türkiye’yi otel karantinasından çıkarmasının ardından TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya açıklamalarda bulundu. 2021 sonuna kadar olan dönemde 200 bin civarında İngiliz turist beklediklerini söyleyen Bağlıkaya, ağır karantina şartlarının kaldırılmasını mutlulukla karşıladıklarını bildirdi. 

SEYAHAT 22.09.2021, 15:03 23.09.2021, 09:26
“Otel karantinası” listesinden Türkiye’yi çıkaran İngiltere’den 200 bin turist bekleniyor 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektöründeki gelişmeler, karantina şartları ve İngiltere’nin Türkiye’yi karantina listesinden çıkarması hakkında konuştu. Yabancı turistler açısından birçok ülkedeki seyahatlarin yasaklandığını ve ağır karantinaların uygulandığını belirten Bağlıkaya, kapalı pazarlar, seyahat durumu ve pazar dışında kalan Ukrayna ve Rusya gibi birkaç ülke için ziyaretçi sayılarının 2019 senesini yakaladığını kaydetti. 



“İç turizmde rezervasyonlar orman yangınlarına kadar yoğundu” 

Bağlıkaya: “İç turizmde rezervasyonlar, herkesi derinden yaralayan orman yangınlarına kadar yoğun şekilde devam etti. Yangınların ardından ya tatiller yarıda kesildi ya da herkes başka tatil yörelerine yöneldi. Tatil bölgesindeki halkın üzüntüsünün üzerine tatilinin mutluluğunu yaşamak istemeyenler çok oldu. Fakat biz TÜRSAB olarak ülke genelinde düzenlediğimiz ‘Yeniden Yeşert’ kampanyası ile tatil bölgelerini hareketlendirmek ve sezonu uzatmak için çalışıyoruz. Bu konuda şu ana kadar aldığımız tepkiler ise oldukça umutlu.” 



“Yabancı turist açısından 2019 rekor yılıydı” 

Bağlıkaya: “Yabancı turist açısından 2021 senesi, rekor kırılan 2019 senesinin yüzde 40’ı civarına geldi. Yılın, bu seviyelerde kapanmasını bekliyoruz. Öte yandan özellikle İngiltere’nin 22 Eylül itibarıyla Türkiye’yi, seyahat sonrası zorunlu otel karantinası listesinden çıkarması ile pek çok meslektaşımızın mağduriyetleri giderilecek. İngiltere’nin bu kararı bizim için oldukça umutluydu. Biz aslında bu kararın çok önceden çıkmasını istiyorduk. Türkiye’yi özleyen ve ülkemizde tatil yapmak isteyen pek çok İngiliz misafirimiz var. Hatta tur operatörleri, bölgeden gelen rezervasyonları almaya çoktan başladı. 23 Eylül itibarıyla da Antalya ve Dalaman uçuşları başlayacak. İngiltere, ekim ayında okullarda ara tatili düşünüyor. Bu da bize olumlu olarak yansıyacak. 2021 sonuna kadar olan dönemde yaklaşık 200 bin turistin geleceğini öngörüyoruz.” 

Yorumlar (0)