700 senelik köye akın: Nüfusu 70 kat arttı

Uludağ'ın eteklerinde konumlanan 700 senelik tarihi köyün nüfusu, hafta sonunun güneşli olmasıyla birlikte 70 kat arttı. Misafirler köy sokaklarında yürümekte zorluk yaşadı.

SEYAHAT 05.12.2021, 19:18 05.12.2021, 19:42
700 senelik köye akın: Nüfusu 70 kat arttı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, 700 senelik Osmanlı mimarisini günümüze kadar taşıyan Cumalıkızık, hafta sonları köy nüfusunun 70 katını konuk ediyor.

Yıldırım ilçesine bağlı olan ve yaklaşık olarak 700 kişinin ikamet ettiği köy, kerpiç ve ahşap kullanılarak yapılan evleri, taş döşemeli sokaklarıyla hafta sonları 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Kış mevsiminde güzel havayı gören yurttaşlar, ülkemizin birçok kentinden Cumalıkızık’a geldi. Köy sokakları adeta doldu taştı. Cin aralığından geçmek isteyen yurttaşlar, yoğunluk sebebiyle dakikalarca sıra beklemek durumunda kaldı. 

Zamanda yolculuk...

Yakın dönemde çekilen dizi ve filmlerin akabinde popülaritesi artan köyde, tarihi evlere ek olarak yürüyüş yolları, lokantalar, müzeler ve hediyelik eşya satıcıları da bulunuyor. Uludağ'ın eteklerinde konumlanan köyü ziyarete gelenler, adeta zamanda yolculuğa çıkıyor. Bu mahalleye gelen misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde gezebilmeleri için güvenlik güçleri aralıksız olarak görev yapıp, köye gelen misafirlere yardımcı oluyor.

"Unutulmaz anlar yaşıyoruz"

Söz konusu köye ilk defa geldiklerini dile getiren ziyaretçiler, "Oldukça iyi korunmuş bu tarihi köyde gezmek, insanı zamanda yolculuğa çıkarıyor. Burada yemek yiyoruz, unutulmaz anlar yaşıyoruz." diye konuştu.









Yorumlar (0)