Yakın gözlüğüne alternatif olabilecek göz damlası geliştirildi

ABD'de bilim insanlarınca geliştirilen yeni bir göz damlasının yakın gözlük kullananlar için alternatif olacağı kaydedildi.

SAĞLIK 27.12.2021, 20:13 28.12.2021, 14:29
Yakın gözlüğüne alternatif olabilecek göz damlası geliştirildi

Ülke medyasında yer alan haber doğrultusunda, yakın mesafeyi görme bozukluklarını iyileştiren göz damlası Vuity, FDA'nın (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) kullanım onayının akabinde göz doktorlarınca tavsiye edilmeye de başlandı.

Rochester Üniversitesi'nden Dr. Scott MacRae, damlanın yakın gözlüğü ile uğraşmayı tercih etmeyen herkes için faydalı bir alternatif olabileceğini ifade etti.

45 yaş üstü hemen herkeste görülüyor

Waring Vision Enstitüsü'nün tıbbi direktörü ve göz doktoru Dr. George Waring da bahse konu damlanın yakın mesafede görme zorlukları yaşayan insanlar için gözlüğe çok güzel bir alternatif olduğunu dile getirdi.

Waring, damlanın yakın mesafe gözlüğüne kıyasla çok önemli bir farkı olduğunun altını çizerek, bu damlanın yakın gözlüklerde olduğu gibi uzak görüş kabiliyetini de köreltmediğine işaret etti.

Yakın mesafe gözlüğü kullananların uzak mesafeleri de görebilmeleri gerektiğinde net ve hızlı görüşler elde etmek adına yakın gözlükleri çıkarması gerektiği herkes tarafından biliniyor.

45 yaşını geçen insanların yaklaşık olarak yüzde 90'lık kısmının yakın mesafe görme bozukluklarından muzdarip oldukları kaydediliyor.

Yorumlar (0)