Üniversite hastanesinde ameliyatsız bel fıtığı tedavisi

KKÜ (Kırıkkale Üniversitesi) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ön muayene için uygun görülen bel fıtığı hastalarına yarım saatte ameliyatsız ozon tedavisi yapılıyor.

SAĞLIK 22.06.2022, 22:04 24.06.2022, 09:17
Üniversite hastanesinde ameliyatsız bel fıtığı tedavisi

KKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Özdemir, basın mensuplarına, fıtık içi ozon tedavisinin dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanıldığını dile getirdi.

Hastanelerinde de ozon yöntemi uyguladıklarını aktaran Özdemir, "Bel ağrısı olan kişiler müracaatta bulunduğunda öncelikle MR görüntülerini yorumluyoruz ve muayene bulgularını inceliyoruz. Ozon tedavisine uygun olup olmadığına karar verdikten sonra hastalara gerekli işlemlerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

"Başarı oranı yüzde 90'ı buluyor"

Bahse konu yöntemin uygulandığı hastaların tedavisinde büyük bir başarı sağladıklarını kaydeden Özdemir, şu bilgileri aktardı:

"Fıtık içi ozon tedavisi genel itibarıyla tek bir seansta uygulamakta olduğumuz bir tedavi metodu. Farklı farklı seanslara lüzum kalmıyor. Hastamızı yaklaşık olarak yarım saatlik bir işleme alıyoruz. İşlemin tamamlanmasının ardından gündelik yaşamını sürdürebiliyorlar. Ayrıca bu yöntemi genel anestezi altında uygulamıyoruz. Yalnızca bölgesel bir uyuşturma gerçekleştiriyor ve işlemimizi tamamlıyoruz. Tedavimiz yüzde 90 oranında dek başarı sağlanıyor.

Fıtık içine ozonu verdiğimizde fıtıkta bir büzüşme oluşuyor. Bu büzüşmeyle beraber dışarıya çıkan bölüm yeniden içeriye doğru giriyor. Böylece sinirlere olan baskı azalmış oluyor. Bu, direkt şikayetlerin, ağrıların sebebini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir tedavi. Yalnızca ağrıyı kesmeyi hedefleyen bir tedavi değil."

Yaklaşık olarak altı aydır uyguladıkları tedavide hastaların memnuniyet oranının da en üst seviyede olduğunu belirten Özdemir, Türkiye'nin dört bir köşesinden de hastaların kendilerine başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)