Türk Eczacıları Birliği: Eczaneler 40 milyon maske dağıttı!

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye'de şu ana kadar eczanelere yaklaşık 55 milyon maske gönderildiğini, 40 milyon maskenin de eczaneler tarafından vatandaşlara dağıtıldığını bildirdi. 

SAĞLIK 01.05.2020, 13:04
Türk Eczacıları Birliği: Eczaneler 40 milyon maske dağıttı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde vatandaşlar, maskeleri ücretsiz olarak temin edebiliyor. Maskeler, eczaneler tarafından dağıtılıyor. 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, dağıtılan maskelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Çolak, "Şu ana kadar Türkiye'de eczanelere 55 milyona yakın maske dağıtımı gerçekleşti. 40 milyon maske eczaneler tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Eczanelerden 8 milyon kişi ücretsiz maske aldı." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'de günlük maske üretimi 12 milyona gelmiş durumda"

Tekstil firmalarının, meslek liselerinin ve iş insanlarının maske üretimine hız kazandırdığını belirten Çolak, "Türkiye'de 11 Mart tarihinde yurt içinde günlük 500 bin maske üretimi söz konusuydu. Sonra bu sayı 2.5 milyona, 10 gün önce 8 milyona ulaştı. Şu anda ise günlük maske üretimi 12 milyona gelmiş durumda. Önümüzdeki günlerde maskeyle olan sürecimiz daha rahatlayacak." diye konuştu. 

"Sosyal sigortası olanlar iş yerlerinden maske alacak"

Çolak, Türkiye genelinde hayata geçirilen yeni düzenlemeye göre, sosyal sigortaya sahip olan vatandaşların, çalıştıkları iş yerinden ücretsiz maske alabileceklerini söyledi. 

"Her 10 günde bir 5 adet maske alınabilir"

Vatandaşların eczanelerden her 10 günde bir 5 adet maske alabilme hakkına sahip olduğunu kaydeden Çolak, vatandaşa SMS gelmemesi durumunda kimlik numarası ile eczaneye gidilebileceğini, yapılan kontrol neticesinde kişi hakkında karşılık çıkıyorsa maskenin alınabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)