Sağlık Bakanı Koca'dan aşı uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki dönemde aşı reddi ile ilgili birçok tartışmanın aşıda yerelleşme ve yerlileşme ile daha da azalacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 08.01.2020, 14:07 13.01.2020, 14:14
Sağlık Bakanı Koca'dan aşı uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli hastalıklardan korunmada aşıların çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Aşının ebeveynlerin sorumluluğu, çocukların ise hakkı olduğuna değinen Koca, aşı reddinin bilimsel bir dayanağı olmadığını aktardı.

"Aşı reddi, gündemde fazla kalmamalı"

"Ben aslında aşı reddinin çok gündemde kalmasının doğru olduğuna inanmıyorum. Aşı reddi ile aşı yapılmamasının da uygun olabileceği gibi bir algı oluşuyor." diyen Koca, "Aşı, mutlak yapılması gereken bir uygulamadır. Bunda hiç tereddüdümüz yok." şeklinde konuştu.

Koca, "2018'de yüzde 96 olan aşı uygulama oranımız 2019'da yüzde 98'e çıkmış oldu. Yüzde 95'in altındaki aşılamanın özellikle riskli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Türkiye'de şu anda bir riskin olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde aşı reddi ile ilgili birçok tartışmanın aşıda yerelleşme ve yerlileşme ile daha da azalacağını düşünüyorum. Aşının yerlileştirilmesi noktasına daha fazla eğildiğimizi ve birçok çocuğumuzu erken dönemde aşılama noktasında yaygın bir gayret içinde olduğumuzu, bu kapsamda aşılama oranlarının yüzde 98'lere vardığını belirtmek istiyorum. Şu anda herhangi bir tehlikenin bulunmadığını da vurgulamak istiyorum. Çocukluk çağı döneminde aşılamanın giderek daha azaldığını, vatandaşların daha önce aşılama yapıldığı için koruyuculuğunun devam ettiği yönünde düşüncelerin olduğunu, aslında okul çağı dönemindeki ikinci aşılamanın da mutlaka yapılması gerektiğini söylemek istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)