İngiltere, Kovid-19 hapının kullanımına onay verdi

İngiltere'de, hafif ve orta derecede hastalığı olan ve kötüleşme ihtimali yüksek olan yetişkin hastalar için ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın Covid-19 hapının kullanılmasına onay verildi.  

SAĞLIK 31.12.2021, 19:20
İngiltere, Kovid-19 hapının kullanımına onay verdi

Kovid-19 pandemisinde, günlük vakalarda üst üste rekorların kırıldığı İngiltere'de, Kovid-19'a karşı tedavide büyük bir adım atıldı.

Kovid-19 hapına onay

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'ndan gelen açıklamada, ABD merkezli ilaç firması Pfizer'in "Paxlovid" isimli Kovid-19 hapına onay verildiği açıklandı. Hastalığın erken süreçlerinde ilacın alınması halinde etkili olduğu ve ilk semptomların ardından 5 gün içinde kullanılması gerektiği bildirildi. Öte yandan söz konusu ilacın,  hafif ila orta şiddette hastalığı olan ve kötüleşme ihtimali yüksek olduğu belirlenen yetişkinlere ilişkin onaylandığı ifade edildi. Paxlovid'in, Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığının bilinmesi için ise Pfizer ile beraber çalışıldığı kaydedildi. Konuya ilişkin açıklama yapan MHRA Başkanı June Raine, "Koronavirüs ovid-tedavisi için artık intravenöz (doğrudan sıvının damar yoluyla yapıldığı tedavi) yerine ağız yoluyla başka bir antiviral ilacımız mevcut. Bu, hastane ortamı haricinde tedavi uygulanabileceği manasına geliyor" sözlerini kullandı.

Aralık ayı başında İngiltere'de, Kovid-19 sebebiyle hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 79 azalttığı belirtilen "Xevudy" antikor ilacına da onay verilmişti. 

Yorumlar (0)