Fransa, maske zorunluluğuna geri dönüyor

Fransa'nın güneyinde bulunan Nice şehrinde 11 Temmuz tarihinden itibaren toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu yeniden tekrar yürürlüğe girecek.

SAĞLIK 06.07.2022, 17:19 07.07.2022, 09:00
Fransa, maske zorunluluğuna geri dönüyor

Fransa'da korona virüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle, Nice kentinde toplu taşıma araçlarında maske takılması zorunluluğu yeniden uygulanmaya başlayacak.

Toplu ulaşım araçlarında maske kararnamesi imzalandı

Fransa’ da yayın yapan bir radyoda konuyla ilgili konuşan Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, şehri ve civar şehirleri de kapsayan Nice metropolünde toplu ulaşım araçları kullanan vatandaşların maske takması zorunluluğunu tekrar yürürlüğe koyan kararname hazırladıklarını ve imzaladıklarını söyledi.

Maske zorunluluğu 11 Temmuz’dan itibaren geçerli

Estrosi, karara göre, 11 Temmuz tarihinden itibaren Nice metropolünde otobüs veya tramvaylarda yolculuk yapacak olan vatandaşlar için maske takmanın yeniden zorunlu olacağını belirtti.

‘‘7. Covid-19 dalgası ile yeniden karşı karşıyayız’’

Fransa’da son 24 saat içinde 200 binden daha fazla kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyleyen Estrosi, vaka sayılarına dikkat çekti ve 7. Covid-19 dalgası ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

‘‘Fransa’da da zorunlu olacak’’

Estrosi, halihazırda olan toplu taşıma araçlarında maske takmayı şu an için tavsiye eden hükümetin yakın zamanda söz konusu öneriyi zorunlu duruma getirmeye mecbur kalacağına dikkat çekti.

Yorumlar (0)