Bir ilde daha kırmızı alarm verildi! Harita kıpkırmızı

Samsun'da son bir hafta yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50 artış gösterdiği bildirildi. Hayat Eve Sığar uygulamasında (HES) haritanın kıpkırmızı olduğu fark edildi. 

SAĞLIK 26.11.2020, 13:25 26.11.2020, 13:28
Bir ilde daha kırmızı alarm verildi! Harita kıpkırmızı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları bakımında son bir hafta içerisinde 15 ilde yüzde 50 artış yaşandığını söylemişti. Koca, söz konusu iller arasında Samsun'un da olduğunu söylemişti.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Samsun'a ait görüntüler, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen boyutun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. 31 Ağustos Pazartesi ve 26 Kasım Perşembe günlerinde alınan görüntüler, Samsun'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının kritik seviyede arttığını ortaya koydu.

Şu anda Samsun'a ait haritanın kıpkırmızı olduğu, yani söz konusu şehrin yüksek risk altında olduğu fark edildi. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına girildiği zaman Samsun'un kıpkırmızı olduğu dikkat çekti. 

Örnek illerden biri olmuştu 

Temmuz ayında açıklamada bulunan Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ve önlemler bakımından Samsun'un örnek bir şehir olduğunu belirtmişti. Fakat Koca, dün yaptığı açıklamada, Samsun'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının bir hafta içerisinde yüzde 50 oranında arttığını ifade etti. 

Valilikten "Dışarı çıkmayın" çağrısı!

Samsun Valiliği de yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen durum nedeniyle önemli bir uyarı yaptı. Söz konusu uyarıda, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrini değiştirmenin vatandaşların elinde olduğu belirtildi.

Önlemlerin ve kısıtlamaların daha olumlu sonuçlar verebilmesi için vatandaşların desteğinin şart olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Mecburi olmadıkça dışarı çıkmayın!" çağrısında bulunuldu.

Yorumlar (0)