Avrupa'da son durum: İşte getirilen kısıtlamalar...

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine tedbirler artırıldı. 

SAĞLIK 16.12.2020, 14:52 16.12.2020, 15:22
Avrupa'da son durum: İşte getirilen kısıtlamalar...

Dünyanın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı savaşı sürüyor. 25 Aralık'ta Noel başlayacak olsa da Avrupa'da neredeyse bütün kutlamalara yasak getirildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterebileceğinden korkan Avrupa ülkeleri, yeni yıldan önce yeni kısıtlamalar getirdi. 

Almanya'da koronavirüs önlemleri

Almanya, bugün itibarıyla tekrar sokağa çıkma yasaklarını uygulamaya başladı. Almanya'nın aldığı yeni önlemlerin 10 Ocak gününe kadar devam edeceği bildirildi. 

Söz konusu ülkede kuaförler, dükkânlar ve okulların faaliyetlerinin durdurulacağı ifade edildi. Ayrıca, spor merkezleri, bar gibi eğlence yerleri ve restoranların da açılmayacağı kaydedildi. 

Almanya'da iki haneden en fazla 5 kişinin aynı evde toplanmasına müsaade edileceği aktarıldı. Ülkede bu yasağın 24-26 Aralık günleri arasında yumuşatılacağı ifade edildi. 

İtalya'da koronavirüs önlemleri

İtalya'nın büyük bölümünde kısmen sokağa çıkma yasağının bulunduğu ifade edildi. Söz konusu ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının seviyesine göre 3 aşamalı tedbirlerin hayata geçirildiği kaydedildi. 

İtalya, 21 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında bölgeler arası yolculuğa yasak getirdi. Söz konusu ülkede saat 22.00 ile saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağının uygulandığı belirtildi. 

Yüksek risk altında olan yerlerdeki dükkânlar, restoranlar ve barların faaliyet göstermediği bildirildi. Süpermarketler, eczaneler ve fabrikaların ise açık olduğu ifade edildi. 

Orta risk taşıyan yerlerde barlar ve restoranların faaliyet göstermediği aktarıldı. Buralarda bulunan güzellik salonları ise kuaförlerin ise açık olduğu belirtildi. 

En az risk taşıyan yerlerde ise barlar ve restoranların saat 18.00'a kadar açık olduğu kaydedildi. Buralarda yer alan havuzlar, spor merkezleri, sinemalar, tiyatrolar ve müzelerin ise faaliyet göstermediği ifade edildi. 

Fransa'da koronavirüs önlemleri

Fransa'da sokağa çıkma yasakları 15 Aralık günü gevşetildi. Söz konusu ülkede evlerden çıkarken artık form doldurulmasına gerek kalmadığı belirtildi. Fakat yine de restoranlar, sinemalar, barlar, tiyatrolar ve kayak merkezlerinin kapalı tutulduğu aktarıldı. 

Fransa'da saat 21.00 ile saat 07.00 arasındaki sokağa çıkma yasağının sadece yeni yıl gecesi geçerli olmayacağı ifade edildi. 

İspanya'da koronavirüs önlemleri

İspanya'da 23 Aralık-6 Ocak'ta bölgeler arası yolculuğun sadece arkadaş ve aile ziyareti için yapılabileceği bildirildi. 

Yeni yıl için düzenlenen organizasyonlarda en fazla 10 kişinin bir arada bulunabileceği kaydedildi. 

Söz konusu ülkede saat 23.00 ile saat 06.00 arasında sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve söz konusu yasağın 2021 senesinin Mayıs ayına kadar devam edebileceği ifade edildi. 

İspanya'da toplu taşıma araçları ile kapalı mekânlarda 60 yaş üstü kişilerin maske takmalarının zorunlu olduğu, bazı yerlerde söz konusu zorunluluğun açık alanlar için de geçerli olduğu belirtildi. 

Belçika'da koronavirüs önlemleri

Belçika'da en fazla bir insanın ev ziyaretine gitmesine müsaade edildiği, fakat 24-25 Aralık'ta söz konusu kuralın yumuşatılacağı ve aynı zamanda 2 kişinin ev ziyareti yapabileceği ifade edildi. 

Söz konusu ülkede bulunan dış mekânlarda en fazla 4 kişinin toplanmasına müsaade edildiği aktarıldı. 

1 Aralık'ta bütün dükkânların açıldığı, fakat insanların yalnız başına alışveriş yapmasına izin verildiği bildirildi. Ayrıca, bir kişinin en fazla yarım saat bir dükkânda durabildiği ifade edildi. 

Belçika genelinde maske takmanın zorunlu olduğu kaydedildi. 

Hollanda'da koronavirüs önlemleri

Hollanda'da 15 Aralık-19 Ocak tarihleri arasında sinemalar, kuaförler, okullar, spor merkezleri ve dükkânların kapalı tutulacağı bildirildi. 

Yasakların Noel tatili için 3 gün süreyle yumuşatılacağı ve her eve en fazla 3 kişinin gelmesine müsaade edileceği ifade edildi. 

Mart ayının ortasına kadar mecburi olmayan yurtdışı yolculuklarının başka bir zamana ertelenmesi önerildi.

Yorumlar (0)