ABD'nin o eyaletinde tütün yasağı geliyor!

ABD'nin Massachusetts eyaletinde "aromalı elektronik sigara ve tütün mamulleri"nin satışına yasak getiren yasa tasarısı parlamentoda onaylandı.

SAĞLIK 21.11.2019, 20:24
ABD'nin o eyaletinde tütün yasağı geliyor!

"Aromalı elektronik sigara ve mentollü sigara" gibi tütün mamullerinin satışını eyalet genelinde tamamen yasaklayan düzenleme, bütün elektronik sigara mamullerine "yüzde 75 satış vergisi" getiriyor. 

Düzenlemeyle birlikte sağlık sigortası şirketleri, tütün mamulü kullanımını bırakmak için alınacak danışmanlık hizmetlerinin masraflarını karşılamak zorunda kalacak.

Tasarı, Massachusetts Valisi Charlie Baker'ın imzasından sonra yürürlüğe girecek.

Tasarının yasalaşması durumunda bu ABD'de "elektronik sigara ürünlerine eyalet ölçeğinde getirilen ilk kısıtlama" olacak.

Vali Baker, elektronik sigara kullanımından kaynaklanan akciğer hastalığı vakalarının yaygınlaşması sebebiyle 24 Eylül'de aromalı elektronik sigara ürünlerinin satışının 4 ay süreyle yasaklandığını açıklamıştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) 5 Kasım'da yayımladığı verilere göre, ülkede "elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı düşünülen" gizemli hastalığa yakalananların sayısı 2 bin 51'e ulaşmış, en az 40 kişi bu sebeple ölmüştü.

Yorumlar (0)