TOGG, THY’nin kanatlarıyla ABD’ye uçtu 

Türkiye’nin milli ve yerli otomobili TOGG, Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2022 fuarı için ABD’ye gönderildi. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY kargo uçağına yüklenen araç, yaklaşık 11 saatlik uçuş sonrasında ABD’ye vardı. TOGG, fuarda yeni logosuyla sergilenecek. 

OTOMOTİV 22.12.2021, 08:47
TOGG, THY’nin kanatlarıyla ABD’ye uçtu 

ABD’nin Las Vegas eyaletinde 5-8 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan dünyanın en büyük teknoloji firmalarının katıldığı devasa fuar Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de Türkiye de yer alacak. Yerli ve milli otomobil TOGG ile fuara katılan Türkiye, yeni logolu aracı sergileyecek.  



3 ton ağırlığındaki TOGG, Atatürk Havalimanı’ndaki Boeing 777F tipi TK6361 sefer sayılı kargo uçağına büyük titizlikle yüklendi. Hassas kargo odasında, özel ekipmanlı taşınan ve üzerindeki çip ve kameralar ile her hareketi izlenen TOGG’un uçuşu 11 saat sürdü. Yeni logosuyla ilk kez görücüye çıkacak TOGG’a 40 bin uçaklı sanal konvoy eşlik etti. TOGG’u taşıyan uçağın her hareketi, özel olarak oluşturulan internet sitesi üzerinden eş zamanlı olarak izlendi.  



“Milli Bayrak Taşıyıcısı THY ailesi için gurur verici” 

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Avcı, şunları aktardı: “Milli Bayrak Taşıyıcısı THY ailesi, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olmanın heyecanının yanı sıra artık Türkiye’nin otomobilini, teknoloji ihracatını dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor olmanın da heyecanı içerisindeyiz. Türkiye’nin en iddialı projesi TOGG’un dünya lansmanına yaptığımız katkı, THY ailesi için gurur vericidir.” 



“THY, #YeniLige yolculuğumuzda yol arkadaşımız” 

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “CES 2022’de vizyonumuzu sergileyeceğimiz akıllı aracımızı elbette ki dünya markamız Türk Hava Yolları ile taşıyacaktır. Gelecekten dokunuşlarla tasarladığımız, üçüncü yaşam alanına geçişi anlatan akıllı cihazımız TOGG’u CES 2022’ye taşıyan Turkish Cargo’ya ve THY, #YeniLige yolculuğumuzda bize yol arkadaşlığı yaptıkları için teşekkür ederiz.” 

Yorumlar (0)