Tesla'dan indirim kararı

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bazı modellerin fiyatlarında indirime gidileceğini duyurdu. İşte indirim yapılacak modeller...

OTOMOTİV 13.01.2023, 20:44 16.01.2023, 08:45 Hakan Öksüz
Tesla'dan indirim kararı

SpaceX ile uzay çalışmalarına devam eden Elon Musk, Twitter'ı satın alarak sosyal medya alanında da söz sahibi oldu. Milyarder girişimcinin bir diğer şirketi olan Tesla ise elektrikli otomobil alanına hükmediyor. Çin'de ve Almanya'da fabrika açan elektrikli otomotiv devi Tesla'nın, Türkiye pazarına da girmek istediği söyleniyor.

Hangi modellerde indirime gidilecek?

Dev otomotiv markalarının elektrikli modellerinin piyasaya sürülmesi nedeniyle satışları azalan Tesla, fiyatlarda güncellemeye gidiyor. Söz konusu indirim kararı, şirketin internet sitesinden yayımlandı. Buna göre şirketin "Model 3" ile "Model Y" araçlarının fiyatlarında yüzde 20'ye varan indirimler yapılacak. 

Tesla Model 3

İndirim oranları ne kadar olacak?

Edinilen bilgilere göre Tesla'nın ABD'deki satışlarındaki indirim oranı, yüzde 6 ile yüzde 20 arasında olacak. Almanya'da fabrika açarak dev otomotiv markalarının olduğu bu zorlu pazara giren Tesla, bu ülkedeki satışlarında yüzde 17'ye varan fiyat indirimlerine gidecek. Söz konusu Tesla modellerinin Fransa, İsviçre ve Avusturya'daki fiyatları da düşecek. 

Tesla hisselerinde yüzde 4'lük erime

Tesla'nın fiyat indirimi kararı sonrası şirketin hisselerinin değeri yaklaşık yüzde 4 düştü. Küresel çapta yaşanan resesyon endişelerine değinen Elon Musk, Tesla modellerinin fiyatlarında indirime gidilebileceği sinyalini vermişti. Musk, zarar etme pahasına da olsa fiyatların düşürülebileceğini söylemişti. 

Yorumlar (0)