Pandeminin otomotiv raporu: Avrupa'da satışlar düştü, Türkiye'de yükseldi

Koronavirüs pandemisinde Avrupa'da otomotiv satışları yarı yarıya oranla düşüş gösterirken Türkiye'de ise otomotiv satışları kesilmedi. Avrupa otomotiv satışları sıralamasında yılın ilk çeyreğinde 7. sıradaki Türkiye, bu yıl ilk yarıda 6. sıraya yükseldi.

OTOMOTİV 02.08.2020, 18:32 02.08.2020, 18:40
Pandeminin otomotiv raporu: Avrupa'da satışlar düştü, Türkiye'de yükseldi

Türkiye 2020'nin ilk yarısında 2019 senesinin aynı dönemine göre yeni tip koronavirüs döneminde Avrupa'da otomotiv satışlarını arttıran tek ülke olurken, hafif ticari araç ve en çok otomobil satan ise 6. ülke durumuna çıktı.

Koronavirüsten pek çok sektör olumsuz bir şekilde etkilenirken, özellikle otomotiv sanayi de bu etkilenmenin en fazla olduğu sektörlerden biri olarak biliniyor.

Salgının olumsuz etkileri geçtiğimiz yılın ilk yarısı ve geçtiğimiz ay da otomotiv satışlarına yansıdı. 

Avrupa'da koronavirüs kaynaklı olarak satışlarda büyük kayıplar kaydedilirken Türkiye'deki otomotiv pazarı da salgından olumsuz bir şekilde etkilendi. Eldeki verilere göre Avrupa'ya oranla Türkiye'de salgının otomotiv alanındaki etkileri daha az hissedildi.

Avrupa'da yarı yarıya düşüş

Avrupa'daki otomotiv pazarları değerlendirildiğinde AB, EFTA ve UK ülkelerinde içerisinde bulunudğumuz yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 52,4'e kadar düşüş görüldü. Bu ülke Hırvatistan olurken düşüş sırasına İspanya ve Portekiz takip etti.

Türkiye 6. sıraya yükseldi

AB, İngiltere ve EFTA ülkelerini kapsayan raporda satışlarını arttıran ülke olmazken, koronavirüsle mücadelede başarı örneği gösteren Türkiye'de ise otomotiv pazarından artış görüldü.

Avrupa otomotiv satışları sıralamasında senenin ilk çeyreğinde 7. sırada olan Türkiye, bu sene ilk yarıda 6. sıraya çıktı.

Yorumlar (0)