Nissan, 2030 yılında tüm modellerinde 'elektrikli' seçenek sunacak

Elektrikli araç geliştirme faaliyetlerine hız veren markalardan Nissan, 2030 yılı itibarıyla pazardaki tüm modellerinde, elektrikle çalışan sürümleri de satışa sunmayı amaçlıyor.

OTOMOTİV 02.02.2021, 00:53
Nissan, 2030 yılında tüm modellerinde 'elektrikli' seçenek sunacak

Japonya merkezli otomotiv devi, önümüzdeki senelerde, tüm modellerinde elektrikli alternatifler sunacağını duyurdu. Firma tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 2030 yılı itibarıyla pazardaki bütün Nissan modellerinde elektrik ile çalışan sürümlerinin de satışta olacağı açıklandı.

Japon markanın bahse konu planı, 2050 senesinde 'karbon ayak izini' azaltma amacı kapsamında bir hazırlık yapma üzerine şekilleniyor.

Konuya ilişkin olarak, markanın CEO’su Makoto Uchida; “Karbonsuz bir toplum oluşturmakta ve iklim değişikliğine karşı global gayreti hızlandırmakta kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.

Firmanın planları, global otomobil üreticilerinin dizel araçlardan hibrit ve elektrikli modellere geçişi ile paralellik gösteriyor.

Japon hükümetinin, hibrit araçlar ve yakıt hücreli araçları da kapsamak üzere elektrikli araçlara geçerek, 2030’lu yılların ortalarına kadar fosil yakıtlı araçların satışını tamamen durdurma kararı da firmanın atacağı adımda bir hayli etkili olmuş gözüküyor. Bu sebeple Nissan, bütünüyle yeni elektrikli araçlara Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa’da geçiş sağlayacak.


 

Yorumlar (0)