Mercedes'in ana markası Daimler küçülmeye gidiyor

Mercedes'in çatı şirketi olan Daimler, bundan sonra elektrikli modelleri için ağırlık vereceğini ve küçülmeyle birlikte gelecek yıllarda yeni bir işletim sistemini çıkartacaklarını paylaştı.

OTOMOTİV 16.11.2020, 17:29 17.11.2020, 12:26
Mercedes'in ana markası Daimler küçülmeye gidiyor

Alman otomobil firması Mercedes'in çatı firması olan Daimler, son zamanlarda büyük değişikliklere gidiyor.

Önce manuel şanzımanı otomobillerinden kaldırmaya ilişkin karar alan firma, ardından kimi motor seçeneklerinin araçlarında artık kullanılamayacağı bilgisini paylaşmıştı.

Küçülmeye gidilecek

Daimler'in CEO'su Ola Kaellenius, bu işi bir adım daha öteye taşıyacaklarını ve markanın küçüleceğini duyurdu.

Mercedes-Benz'in rotasını otonom ve lüks eletrikli araçlara çevirdiklerini söyleyen Kaellenius, dünyadan karbon ayak izlerini silmek istediklerini ve firmanın beş sene içerisinde çok daha küçük bir firma olacağını kaydetti.

Kaellenius yaptığı açıklamada, "Bundan beş sene sonra çok daha küçük bir firma olacağız. Ciddi olarak güç seçeneklerimizi değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bundan dolayı yeni yazılım mühendisleriyle elektrikli otomobiller ve batarya sistemlerine ilişkin deneyimli isimleri işe alıyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan değişim, üretilmiş olan istihdamda da büyük bir düşüşe sebep olacak. Çünkü elektrikli motorların üretimi, içten yanmalı motorlara göre çok daha az kompleks yapıya ve iş gücüne ihtiyaç duyuyor.

2024'te yeni işletim sistemi geliyor

Bununla beraber 2024 senesi itibarıyla yeni bir işletim sistemini de tanıtacak olan firma, teknolojik olarak da sektörün en önde bulunan temsilcisi olmanın planlarını yapıyor.

Daimler CEO'su yeni teknolojiye ilişkin, "Bunu bir iPhone modeli gibi düşünün. Üstüne her zaman yeni şeyler ekleyerek teknolojimizi geliştirebileceğiz." dedi.

Yorumlar (0)