Koronavirüs otomobil piyasasını nasıl etkileyecek?

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüsün ardından yeni normal birçok alanda alışkanlıklarımızı değiştirebilir. Peki otomobil piyasası koronavirüsün ardından yeni normalden payını nasıl alacak? İşte yanıtı...

OTOMOTİV 18.05.2020, 04:50 17.05.2020, 21:51
Koronavirüs otomobil piyasasını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri otomotiv sektörü oldu. Fabrikaları kapatarak üretimi durduran firmalar, aynı zamanda satışların düşmesiyle büyük kayıp yaşadı. Otomotive ağır bir darbe indiren koronavirüs salgını, aynı zamanda sektördeki büyük dönüşümü hızlandırdı. Volvo CEO’su Hakan Samuelsson’a göre, salgından sonra insanların araç tercihleri değişebilir.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson

Elektrikli araçlara ilgi daha artacak

Hepimizin bildiği gibi, elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Ancak sektördeki en büyük pay hala içten yanmalı motorlu araçlarda. Hakan Samuelsson’a göre, elektrikli araçlara olan ilgi, salgın sonrasında artarak devam edecek.

Volvo CEO’su, “Elektrifikasyon daha da hızlı ilerleyecek. Birkaç ay sonra her şey normale dönecek. Müşterilerimiz dizel araçlar için bayilere gelecek ama çok daha fazlası elektrikli araç isteyecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni teknolojilere yatırım olacak

İnsanların elektrikli araçlara artık daha ilgili olacağını özellikle vurgulayan Samuelsson, hükümetlere de çağrıda bulundu. Hükümetlerin koronavirüs etkisi altında olan otomobil endüstrisinin toparlanması için verecekleri destekleri elektrikli araçlar gibi yeni teknolojilere yatırması gerektiğini ifade etti.

Koronavirüs döneminde giderek artan internet alışverişlerine de dikkat çeken yönetici, insanların artık e-ticaret deneyimi de kazandığını söyleyerek, bu deneyimin insanları online araç satın almaya teşvik edeceğini belirtti. ''Bence otomobil satttığımız ve dağıttığımız yerler değişecek'' diyen Samuelsson, değişimin başladığını ve şimdi daha da hızlanacağını vurguladı.

Yorumlar (0)