Ford'dan motorculara iyi haber 

Amerikan otomotiv devi Ford'dan, motorsiklet ve bisiklet kullanıcılarını sevindiren haber geldi

OTOMOTİV 03.03.2020, 14:57 03.03.2020, 15:26
Ford'dan motorculara iyi haber 

"Çıkış İkazı" adı verilen teknoloji sayesinde akıllı sistem, hareket halindeki motorsiklet kullanıcılarına potansiyel bir kaza tehdidi olan araç kapısı açma hadisesini, sensör ve alarm sayesinde önlüyor. Sistem, kapıların tamamen açılmasını engelliyor ve motorsiklet, bisiklet ve scooter sürücülerini koruma altına alıyor.

Ford'un yaptığı açıklamaya göre, tüm dünyada bilinçsiz kapı açılmasından dolayı binlerce kaza oluyor.

Almanya'da 2018 yılı verilerine göre bir kısmı kör noktadan, bir kısmı ise sürücü veya yolcuların araç kapılarını açarken bilinçsiz hareket etmeleri nedeniyle 3500 kaza yaşandı.

Dünyanın her yerinde yaşanan bu tür kazalara karşı ilk adım Ford'dan gelmişti. Ford, "Yolu Paylaş" sosyal projesi ile farkındalık yaratmak için bisikletlilere özel "emoji ceket" geliştirmişti. Bisiklet sürücüsü tarafından giyilen ceket, sürücünün ellerini gidondan kaldırmadan ne tarafa döneceği ya da duracağı gibi bilgileri arkadan gelen sürücülere aktarabilmesini sağlıyordu.

Ford mühendisleri yapacakları yeni teknolojide bisikletin aracın çevresinden yeterince uzaklaşmadan kapıların açılmasını engelleyecek mekanizma üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar (0)