Murat Yıldırım’dan Disney Plus'a Atatürk tepkisi: Onlara ihtiyacımız yok!

Sevilen oyuncu Murat Yıldırım, Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçtiği Atatürk dizisine ilişkin açıklama yaptı.

MAGAZİN 15.08.2023, 10:26 16.08.2023, 14:09
Murat Yıldırım’dan Disney Plus'a Atatürk tepkisi: Onlara ihtiyacımız yok!

ABD'li Ermeni lobisinin tehditlerine boyun eğen Disney Plus, 'Atatürk' dizisini yayından kaldırma kararı aldı. Karara tepki vermeyen sözde Atatürkçü ünlülerin sessizliği ise tepki çekti.

Hazal Kaya: Bilgim yok

Disney Plus’ın skandal kararı için "Yorum yapabilecek kadar bilgim yok" diyen Hazal Kaya, konuyu geçiştirmeye çalıştı. O sırada, Kaya’nın oynadığı bir dizide Atatürk'e sarıldığı sahne hafızalarda canlandı.

Birce Akalay: Fikrimi beyan etmek istemiyorum

Oyuncu Birce Akalay ise Disney'in kararını duymazdan ve görmezden gelerek, "Konuya ilişkin fikrimi beyan etmek isteseydim eğer sosyal medyadan paylaşırdım!" dedi ve tepkisiz kaldığını itiraf etti.

Yaşananların ardından Atatürkçü olarak kendini lanse eden bazı oyuncuların, konu ile ilgili sessiz kalması tepkilere neden oldu.

Son olarak "Teşkilat" isimli dizide rol alan Murat Yıldırım da 'Atatürk' dizisini yayından kaldıran Disney Plus'ı ve karara tepki göstermeyen oyuncu meslektaşlarını eleştirdi.

"Bizim Disney Plus'a ihtiyacımız yok" diyerek tepki göstren Murat Yıldırım, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Disney’in bize ihtiyacı var"

"Anlaşılan Disney konusu kapanmayacak. Arkadaşlar, şu konuya açıklık getirelim, bizim Disney Plus'a ihtiyacımız yok. Disney’in bize, Türk dizilerine ihtiyacı var. O yüzden Türkiye pazarına geldiler.

"Atatürk’ün Disney’e hiç ihtiyacı yok"

Daha da önemlisi şu ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün Disney’e hiç ihtiyacı yok. Fakat bizim Atatürk'e çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek."

Yorumlar (0)