Bülent Ersoy’dan sürpriz hamle! Tarihi apartmanı satın alıyor

Usta sanatçı Bülent Ersoy, Beyoğlu’nun en önemli yapıları arasında yer alan ve son olarak ‘Masumlar Apartmanı’ dizisi ile bir kez daha gündeme gelen ‘Temel Apartmanı’nı satın alıyor. 

MAGAZİN 16.05.2022, 11:55 16.05.2022, 16:34
Bülent Ersoy’dan sürpriz hamle! Tarihi apartmanı satın alıyor

Masumlar Apartmanı dizisinin büyük bir hayranı olduğu öğrenilen Bülent Ersoy, dizinin çekildiği tarihi apartmanın satışa çıkarılması üzerine harekete geçti. Kısa bir süre içinde final yapmayan hazırlanan dizi sonrası apartmanın satışı da tamamlanmış olacak. Temel Apartmanı için belirlenen satış rakamının ise 7 milyon dolar (108 milyon lira) olduğu öğrenildi. 

Dizi final yaptıktan sonra satış işlemleri tamamlanacak

Diziyi büyük bir ilgiyle takip eden Bülent Ersoy, apartmanın satışa çıkarılması üzerine vakit kaybetmeden harekete geçti. 7 milyon dolarlık ücreti ödemeyi kabul ettiği öğrenilen usta sanatçının dizi çekimleri sonrası apartmanın satış işlemlerini tamamlayacağı öne sürüldü. 

1900’lü yılların başında özel olarak tasarlandı

7 kat ve 12 daireden oluşan Temel Apartmanı, bu zamana kadar birçok dizi ve filme ev sahipliği yaptı. Beyoğlu’nun tarihi noktaları arasında bulunan apartman, 1900’lü yılların başında bizzat Sultan II. Abdülhamid’in talebi ile İstanbul’a gelen İtalyan müzisyenlerin ağırlanması amacıyla İtalyan mühendislere yaptırıldı. Apartmanda kullanılan çoğu malzeme de İtalya’dan özel olarak getirtildi. İçinde 12 daire bulunan apartmanın her bir dairesi 190 metrekareden oluşuyor. Temel Apartmanı, ayrıca İstanbul’da ilk asansörlü ve kaloriferli yapı olarak dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)