'5 bin 200 arama' davasında karar

Ünlü rockçı Hayko Cepkin'in, cep telefonundan kendisini 5 bin 200 defa arayan hayranına karşı açtığı dava sonuçlandı. Aramaları hatırlamadığını iddia eden hayran, en üst sınırdan hapis cezası aldı.

MAGAZİN 04.07.2019, 10:22 04.07.2019, 10:23
'5 bin 200 arama' davasında karar

Türkiye'nin önde gelen rock sanatçılarından Hayko Cepkin, 2015 yılında 3 ay boyunca 2 ayrı numaradan sürekli aranarak rahatsız edildiğini bildirerek, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Savcılığın talebi üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan rapor alındı. Raporda, 34 yaşındaki Helen Y.'nin Cepkin'i tam 5 bin 200 kez aradığı ortaya çıkarıldı.

Bunun üzerine Cepkin, Helen Y. hakkında dava açtı. Suçun uzlaşma kapsamında olması nedeniyle dosya Uzlaşma Bürosu'na gönderildi. Fakat ünlü rockçı, 'ısrarcı' hayranıyla uzlaşmayı kabul etmedi. 

Üst sınırdan ceza

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl süren davanın son duruşması  görüldü. Cepkin'in avukatı Deniz Abay, “Davranış olağanüstü, sıra dışı. 5 bin 200 arama var.” ifadesiyle sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

Davayla ilgili kararını açıklayan hakim, arama zaman ve kayıtlarının TİB kayıt dökümleriyle teyit edildiğini, sanığın aramaları red ve inkar etmediğini, yerli yersiz ve zamansız binleri aşan bu aramaların şikayetçiyi rahatsız ettiğinin kuşkusuz olduğunu bildirdi. 

Hakim, sanığın engellemeye rağmen bu hareketlerine ısrarla ve kararlıkla devam ettiğini ifade ederek, suç işleme kararındaki yoğunluk, tehlike ve zararın niteliği birlikte göz önünde bulundurulduğunda cezanın üst sınırdan verilmesi gerektiğini belirtti. 

Hakim, sanık Helen Y.'nin 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın cezasında indirime gitmeyen hakim, sanığın daha önce kasıtlı bir suçu olmadığını kaydederek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

"Aramaları hatırlamıyorum" iddiası

Tüm tebgigatlara rağmen duruşmalara katılım göstermeyen Helen Y., hakkındaki yakalama kararı sonrası verdiği ifadede 5 bin 200 aramayı hatırlamadığını iddia etti.

İfadesinde hasta olduğunu, tedavi için ilaç kullandığını ve Hayko Cepkin’le tanıştıklarını da belirtti. Bunun üzerine hakim, sanığın ileri sürdüğü şekilde herhangi bir hastanede tedavi görmediğini ve hakkında hazırlanan bir sağlık sorununa dair rapor olmadığını kaydetti. 

Yorumlar (0)