Ülkelerdeki ilginç yasaklar

Bazı ülkelerde eşinin doğum gününü unutmak, Bazı ülkelerde ise berberlerin, çocukların kulaklarını kesmesi yasak! İşte ülkelerdeki ilginç yasaklar...

YAŞAM 24.04.2019, 21:20
Ülkelerdeki ilginç yasaklar

Birçok ülkede pek de akla mantığa sığmayan garip kural mevcut. Aslında bu kuralların çoğu, zamanında ihlal edilen ve akla gelmeyen bir şeyin yapılmasından sonra konmuş. Üzerinden yıllar geçince yasak kaldırılmamış ancak ne için konulduğunu unutulmuş. Örneğin Kanada’nın Toronto kentinde ölü atları şehirde sürüklemek kesinlikle yasak! Muhtemelen zamanında birileri ölü atları şehirde sürüklemiş. Gelin bu ilginç yasaklara birlikte bakalım…

Parmak arası terliğe dur!

İtalya’nın Capri Adası’nda parmak arası terliklerin yasaklandığını biliyor muydunuz? Yasağın sebebi ise terlikten çıkan rahatsız edici ses!

Sarı tişört giymek yasak

Malezya’da hükümet karşıtı gösteri yapan eylemcilerin sarı tişört giymesi nedeniyle sarı tişört giymeye ülke genelinde yasak getirildi.

Tokalaşmadan önce ellere tükürüyorlar

Sıradaki bir yasak değil bir gelenek… Kenya’nın Masai kabilesinde yapılan ilginç selamlaşmaya inanmakta zorlanabilirsiniz! Zira bu kabilede insanlar selamlaşmadan önce kendi ellerine tükürüyor. Bunun bir saygı ifadesi olduğuna ve iyi şans getirdiğine inanılıyor.

O ülkede tuvalet kağıdı yasak

Eğer bir gün yolunuz Hindistan’a düşerse tuvalete gittiğinizde şaşırmayın. Bu ülkede boruları tıkadığı için tuvalet kağıdı yasaklandı. Onun yerine tuvaletin yanında yer alan küçük bir maşrapadan gelen su kullanılıyor.

Bütün kuğular Kraliçe'nin!

İngiltere’de kuğu öldürmek yasaktır. Yasağın sebebi ise ülkedeki bütün kuğuların Kraliçe’ye ait olması!

Ölü atları şehirde sürükleyemezsiniz!

Kanada’nın Oshawa kentinde ağaca tırmanmak yasakken, Toronto kentinde ise ölü atları şehirde sürüklemek kesinlikle yasaktır.

En ilginç yasaklar Amerika'da

Cepbahis style="font-size:12.0pt">Amerika’nın eyalet sisteminin geçerli olması bu ülkede birçok garip yasağa neden olmuş. Alabama eyaletinin Jasper kentinde; bir kocanın, eşini parmağından uzun bir sopa ile dövmesi yasaktır. Ayrıca pazar günleri domino da oynayamazsınız.

Küvette portakal yemek yasak

San Francisco’da küvette portakal yemek ve Pasifik kıyısında bulunan kelebekleri rahatsız etmek yasaktır. Öte yandan, Pasedana bölgesinde bir sekreterin, patronuyla odada yalnız kalması yasaktır.

Bekar kadınlara paraşüt yasağı

Eğer Florida’da bulunan bekar bir kadınsanız, pazar günleri paraşütle atlamayın! Zira kendinizi kodeste bulabilirsiniz.

Maymunlara sigara yasağı

Indiana’da berberlerin, çocukların kulaklarını kesmesi ve maymunların sigara içmesi kesinlikle yasaklanmıştır.

Bir kadını hareket halindeki araçtan atamazsınız

Michigan’da bir kadının saçı kanunen kocasına aittir. Detroit’te ise bir kadını hareket halindeki araçtan dışarı atmayın. Çünkü bu da yasak!

Pennsylvania eyaletinde banyoda şarkı söylemek ve buzdolabının kapısı açık bir şekilde uyumak yasaktır.

Noel'de bisküvi yasağı

Oliver Cromwell adlı bir İngiliz siyasetçi, 1644 yılında hoşlanmadığı Noel kutlamalarına ve kutlamalarda yapılan birçok şeye yasak getirdi. Yasaklardan birisi de Noel zamanı bisküvi yemek! Aslında kağıt üstünde bu bir suç olsa da, kurala uyan yok!

Aşıklara öpüşme yasağı

Aşıkların buluşma mekanı olarak görülen Fransa’da ve İngiltere’de bazı istasyonlarda çiftlerin öpüşmesi yasak. Bunun için özel öpüşme alanları var. Yasağın sebebi, püşen çiftler yüzünden seferlerin gecikmesi!

Doğum gününü unutursanız yandınız

Pasifik Adalarında yer alan Samoa’da bir kişi, eşinin doğum gününü unutursa para cezası ödemek durumunda kalıyor.

Yorumlar (0)