Ankaralılar Mansur Yavaş hakkında ne düşünüyor?

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından 8 Nisan'da mazbatasını alarak görevine başlayan Mansur Yavaş'ı ve 15 günde yaptıklarını Ankaralılara sorduk ve çok ilginç cevaplar aldık.

GÜNDEM 25.04.2019, 00:00 11.07.2019, 15:58

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 25 yıllık AK Parti iktidarlarının ardından 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 50,93'le seçimi kazandı ve görevine başladı. Göreve geldiği günden itibaren yaptığı ilk icraat belediye meclis toplantılarını halka açmak oldu. Yavaş'ın bu kararıyla belediye meclisindeki konuşmalar, tartışmalar, alınan ve alınmayan tüm kararları artık vatandaş da görebiliyor.

Yavaş daha sonra Ulus'ta bulunan Atatürk heykelinin temizliğini yaptırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yer alan fotoğrafı değiştirdi, belediyenin web sitesine yüklenen yeni fotoğrafta artık Anıtkabir ve Atatürk silueti yer alıyor.

Makam odasında bulunmayan Atatürk portresini makam koltuğunun arkasına astırdı.

Yavaş, Yenimahalle'nin Batıkent semtinde yaşanan köpek zehirleme vahşetine duyarsız kalmadı ve konuyla ilgili olarak Zabıta ve Sağlık Dairesi Başkanlığı’nı görevlendirdi.

Gökçek'in saati kaldırıldı

Mansur Yavaş'ın diğer bir icraati de TBMM'nin karşısında bulunan kavşağa, 17/25 Aralık'tan sonra eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptırdığı kol saati anıtını kaldırmak oldu.

'Bankamatikçi personel' var mı?

Mansur Yavaş'ın göreve gelmesinin ardından belediyede yemekhane ve asansörde uzun kuyruklar olduğu iddia edildi. Bazı belediye çalışanları, daha önce hiç görmedikleri kişilerin belediyede çalışmaya başladığını iddia etti. Sosyal medyada yer alan iddialara göre, ABB'de çalışıyor görünüp de çalışmayan yaklaşık 35 bin kişi bulunuyor. ABB'de çalışan bir personel ise belediyede toplam 29 bin kişinin çalıştığını aktardı. Mansur Yavaş'ın ekibi ise konuya ilişkin net bir rakamı henüz veremiyor. Ancak var olduğu iddia edilen bankamatikçi personellerle ilgili çalışmanın başlatıldığı, çalışmanın sonucuna göre, eğer böyle kişiler var ise bu kişilerin ABB ile ilişiğinin kesileceği gibi geriye dönük olarak ödenen ücretlerin de geri alınacağı belirtiliyor.

Ankaralılar Mansur Yavaş'a sahip çıkıyor

Mansur Yavaş'ın göreve başlamasının ardından biz de habernediyor ekibi olarak Ankara'nın iki merkezi olan Kızılay ve Ulus'ta vatandaşlara Mansur Yavaş'ı ve 15 günlük icraatlerini sorduk. Vatandaşlar, seçilmiş yeni başkan Yavaş'a büyük destek vermekle birlikte kendisinden beklentilerini de sıraladı.

İşte Ankaralıların gözünden Mansur Yavaş...

Haber: Hande Atasoy

Görüntü: Uğur Atasoy

Yorumlar (3)
Şafak ihmal 5 yıl önce
Mansur yavaş donanımsız biri siz bisiklet sürmesini öğrenen birine uzay mekiğini teslim ediyorsunuz bu adam gerçi adam dedik chpliler adam lafindan hoşlanmazlar daha beypazarini idare edemedi beypazarinda hacet yapmaya vc yok beypazarina vc yapamayan ankarayi idare edebilir mi bakacaz gidecez gelir gelmez ekmeğe zam 65 yaş üstü iptal edeceğini beyan etti bunlar başlangıç hdpkk şimdiden askıyı istemiş saatin ne sucu vardi bunlar nereleri yıkacak Allah bilir yapmaya değil yıkmaya gelirler bunlar chp zihniyeti bu melih gökçeyi mumla arayacaklar biz bunların cemaziyel evvelini biliriz
Hamza Ahmet Alper 5 yıl önce
Başlangıç çalışmaları ilmeçlis toplantısındaki tutumu oylarımızın isabetli olduğunun kanıtıdır.arkasındayız başarılar diliyorum.
Ümit ergen 5 yıl önce
Ankaralı Ankara'ya yakışan başkan