Jokerleri kullanmadan şıklara bakmadan milyoner oldu!

Tarih öğretmeni şıklara bile bakmadan milyoner oldu! İngiltere onu konuşuyor

YAŞAM 13.09.2020, 12:51
Jokerleri kullanmadan şıklara bakmadan milyoner oldu!

İngiltere’deki "Kim Milyoner Olmak İster?" programına yarışmacı olarak katılan tarih öğretmeni Donald Fear, son soruyu da jokersiz bilerek 14 yıl sonra büyük ödüle sahip oldu.

İngiltere'de yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında son soruyu da jokersiz bilerek büyük ödülün sahibi olan 57 yaşındaki tarih öğretmeni Donald Fear gündemin en üst sıralarında yerini aldı. Tarih öğretmeni Donald Fear, 15 sorudan 13’ünün cevabını daha seçenekler açılmadan verirken, 20 dakikada 1 milyon sterlinin yani yaklaşık 9.5 milyon lirayı almaya hak kazandı. Yarışmanın 20 dakika gibi çok kısa bir zamanda sona ermesi de İngiltere'deki “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışması tarihinde rekor olarak kayıtlarda yerini aldı.

3 jokerden hiçbirini kullanmadı

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında son soruya ulaşan tarih öğretmeni Donald Fear, kendisine tanınan 3 jokerden hiçbirini kullanmadan 1 milyon sterlinlik son soruyu ulaştı. Son soruda yöneltilen “1718 senesinde, bugün North Carolina olarak tanınan kıyıdaki savaşta yaşamını yitiren korsan kimdir?” sorusuna tarih öğretmeni Donald Fear, şıkları dahi görmeden "karasakal" yanıtını verdi.

Soruyu bildikten sonra "Bu kadar tesadüf olur" diyen tarih öğretmeni Donald Fear, özel bir bölümde 1 yıl korsanlık dersi verdiğini ve tarih bilimiyle arasının çok iyi olduğunu söyledi.

Artık milyoner olan tarih öğretmeni Donald Fear'ın ödülü alır almaz çalıştığı okula emeklilik için başvurduğu bildirildi. Tarih öğretmeni Donald Fear geleceğe dair planını da açıkladı. Donald Fear, paranın yüzde 70’ini aile üyelerine dağıtacağını, geri kalan yüzde 30'luk dilimle huzurlu bir emeklilik geçireceğini ifade etti.

Ağabeyi de son soruda elenmişti

Shropshire’da yaşayan tarih öğretmeni Donald Fear’ın ağabeyi Davyth Fear da, 2019 yılında aynı yarışmaya katılmış ve son soruda elenmişti. Davyth Fear 500 bin sterlin ile evine dönmüştü.

Yorumlar (0)