İstanbul Havalimanı'nda bir dönem sona eriyor!

Bugünden itibaren İstanbul Havalimanı'nda terminalde pankart kaldırarak yolcu bekleme uygulaması sona erdi. 

YAŞAM 31.12.2019, 15:06 31.12.2019, 15:09
İstanbul Havalimanı'nda bir dönem sona eriyor!

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, turistlerin aktarılması ve transferinde en önemli görevin havalimanlarına düştüğünü ifade etti. 

İstanbul Havalimanı'nda daha modern ve misafir odaklı bir merkez oluşturulması gerektiğini belirten Şanlı, yolcuların terminal çıkışında kargaşa yaşamamaları amacıyla "meeting lounge" bölümlerini hizmete aldıklarını belirtti. 

Şanlı, "meeting lounge" bölümüne gelen kişinin karşıdan kimi beklediğini bileceğini kaydederek, "Yolcu ismi belirttiğinde misafiriyle buluşup yoluna devam edecek." dedi. Böylece müşterilerde "Beni kim, nerede karşılayacak?" gibi endişelerin bir nebze de olsa ortadan kaldırılacağını aktaran Şanlı, "Korsan faaliyetleri engellemek noktasında 'meeting lounge' önemli görev edinecek. Ülkemizde turizmin gelişmesiyle hanutçuluk adıyla faaliyet gösteren, çok da şık olmayan davranışları engelleme noktasında bize güç katmış olacak." diye konuştu.

Yeni uygulama için hazırlıkların 3 ay boyunca devam ettiğini ve yolcuların alışması amacıyla bazı hazırlıklar yapıldığını bildiren Şanlı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile gerekli görüşmelerin gerçekleştirildiğini de söyledi.

"Karşılayıcılar 31 Mart'a kadar ücret ödemeyecek"

Şanlı, 31 Aralık gününden itibaren artık elinde pankart kaldırarak misafir bekleme uygulamasının sonlandırılmış olacağını belirterek, "Karşılayıcılar 31 Mart'a kadar bir ücret ödemeyecek. Ondan sonrasında da ticaret amaçlı değil ama buradaki hizmetlerin karşılanması için bir katılım payı ödenmiş olacak. Onun dışında gelen kişi, kimi karşılayacağını biliyorsa, yani bir vatandaşımız annesi, babasını, arkadaşını, yakınını karşılayacaksa onlar da ilerideki buluşma noktalarında ya da burada kenarda bekleyerek, karşılayabilirler veya buradaki hizmetlerden yararlanabilirler. " diye konuştu.

Kurallara uyma ve uymama noktasında belli yaptırımların uygulanacağını kaydeden Şanlı, "Havalimanı içinde pankartla bir yolcu karşılamayı hanutçuluk olarak addedeceğiz. Bununla ilgili yapacağımız eylemleri ilgili kanunlar kapsamında tedrici olarak arttırmış bulunacağız." dedi. 

"Hanutçuluk faaliyetine izin verilmeyecek"

Şanlı, ticari amaçlı karşılama yapmayan bir kişinin pankart gösterme gereksinimi duymadığını, bunun üzerinden hanutçuluk faaliyetine ise asla izin vermeyeceklerini aktardı. 

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Deniz Engin, hanutçuluğa karşı etkin mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, 2019 yılında 5 bin 600 kişiye hanutçuluğa ilişkin idari yaptırım uyguladıklarını aktardı.

3 iş yerine kapama cezası getirildiğini belirten Engin, "Bunun dışında da yabancı uyruklu 82 kişiyi hanutçuluktan işlem yaparak, İl Göç İdaresine teslim ettik. 2020'de de hanutçulukla mücadelemiz devam edecek." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)