Bereli kedi, sosyal medyada patladı!

Bursa'da bir temizlik işleri görevlisi, üşüdüğünü fark ettiği sokak kedisinin başına beresini giydirince sosyal medyada büyük ilgi gördü.

YAŞAM 17.12.2019, 12:16 17.12.2019, 17:24

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'nde Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Hidayet Sevinç, beresini, üşüyen bir sokak kedisinin başına takınca sosyal medyada dikkat çekti.

"Bereli kedi" sosyal medyada trendler arasında yerini alınca Osmangazi Belediyesinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, beresini bir sokak kedisinin başına takan kişinin tarihi Kozahan'da temizlik yapan Hidayet Sevinç isimli bir çalışanları olduğu belirtildi.

Bir vatandaşın görüntülediği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Bursa Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Hidayet Sevinç, hayvanseverlerden tebrik mesajları aldığını ifade etti.

Bu davranışı eğlenmek ya da fotoğraf çektirmek için yapmadığını belirten Hidayet Sevinç, "O gün hava çok soğuktu. Kedinin üşüdüğünü görünce beremi onun başına takmıştım. Bu sırada bir arkadaş da fotoğrafımızı çekmiş. Farkında değilim. Fotoğraf kısa sürede internette yayılmış." dedi.

Vicdanlı işçi Hidayet Sevinç, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının yardıma ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayvanları çok seviyorum. Çalıştığım bölgede birçok sokak kedisi var. Her gün onları seviyorum. Hayvanlar konuşamıyor, ihtiyaçlarını söyleyemiyor. Ben her gün çalıştığım bölgedeki kedileri besliyorum, su veriyorum. Lütfen herkes hayvanları sevsin. İşin doğrusu kafasında bere ile kedi çok tatlı görünüyordu. Bu yüzden fotoğrafın internette hızla yayıldığını düşünüyorum. Bence herkes sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalı. Onlar bizim can dostlarımız."

Yorumlar (0)