Uluslararası Çiftçilik Fuarında “İsrailli ürünlere soruşturma” çağrısı

Uluslararası Çiftlik Fuarı’nda Faslı sendika, “İsrail ürünlerinin tanıtımını yapanlara soruşturma açılması” çağrısında bulundu.

TARIM 30.11.2019, 17:20
Uluslararası Çiftçilik Fuarında “İsrailli ürünlere soruşturma” çağrısı

Fas hükümeti, İsrail ile herhangi bir ticari faaliyet sürdürülmediğini iddia ediyor. Sendikalar İsrail ürünlerinin tanıtımını yapanlara soruşturma açılması talebinde bulunuyor.

Fas İşçi Birliği Sendikası, hükümete "İsrail'e ait tarım ürünleri ve teknolojilerinin tanıtımını yapanlar haklarında soruşturma açılmasını" çağrısında bulundu.

Sendikaya bağlı Ulusal Tarım Birliği, Tarım ve Balıkçılık Bakanı Aziz Ahruş’a açık çağrıda bulundu. Mektup üzerinden yapılan çağrıda, "İsrail menşeli tarım ürünleri ve teknolojilerine yönelik tanıtımlardan duyulan endişe" ifadeleri yer aldı.

Endişe duyulan ürünler normalleşti

Fas Erfud’da düzenlenen Uluslararası Çiftçilik Fuarı’na İsrail merkezli tarımsal sulama alanında yoğunlukla çalışan NETAFIM adlı şirketin de katıldığı vurgulanan açık çağrı mektubunda, İsrail ürünlerine duyulan endişelere işaret edildi ve endişe duyulan ürünlerin "İsrail'le yapılan açık bir normalleşme" haline de geldiği belirtildi. İsrail’in tarım ürünlerini yaygınlaştırmadaki gayelerinin bilinmesine rağmen normalleştiği de ifade edildi. Mektupta, endişe verici durumları ülkelerine getiren sorumluların tespit edilmesi ve haklarında soruşturma başlatılması çağrısında bulunuldu.

Fas hükümeti İsrail ile herhangi bir ilişkinin olmadığını açıklasa da bazı sivil dernekler bunun aksini iddia eden açıklamalarla gündeme geliyorlar.

Yorumlar (0)