Burak Elmas açıkladı: İşte Falcao'ya ödenen tazminat

Burak Elmas, eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında takımın gider tablosunu paylaştı. Elmas, sözleşmesi feshedilen Falcao’ya 3 milyon avro (30 milyon lira) fesih tazminatı ödeneceğini belirtti.

SPOR 15.09.2021, 18:32
Burak Elmas açıkladı: İşte Falcao'ya ödenen tazminat

Söz konusu toplantı, bugün Galatasaray Lisesi İnan Kıraç Salonu’nda yapıldı. Başkan Burak Elmas, oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Maddi duruma da açıklık getiren Elmas, Süper Lig'e büyük umutlarla transfer olan fakat sakatlıklar sebebiyle forma şansı bulmakta zorlanan ve bu transfer sezonunda sarı-kırmızılılardan ayrılarak Rayo Vallecano'nun yolunu tutan Radamel Falcao'nun sözleşme fesih bedelini açıkladı.

Falcao'ya 30 milyon lira

Elmas, bu sezon futbol takımının sporcu ücretlerinin 48,2 milyon avro (481 milyon lira) olduğunu ve sözleşmesi feshedilen Falcao’ya 3 milyon avro (30 milyon lira) fesih tazminatı ödeneceğini belirtti.

Teknik ekibin aldığı ücret de açıklandı

Başkan Elmas, yeni transferlerin senelik ücretlerini ve ödenen bonservis tutarlarını açıkladı. Paylaşılan tabloda, 11 oyuncu için toplamda 24,2 milyon avro (241,5 milyon lira) bonservis ödendiği görüldü. Milli futbolcu Halil Dervişoğlu için kiralama bedelinin ise 1 milyon avro (10 milyon lira) olduğu ortaya çıktı.

Elmas, gerçekleştirdiği açıklamada, "UEFA'ya biz FFP sebebiyle avro bazında hesap veriyoruz. Futbolcu ücretlerimiz geçtiğimiz yıl 61,5 milyon avroydu (614 milyon lira), bu yıl 48,2 milyon avroya (481 milyon lira) indi. Önümüzdeki yıl 30,5 milyon avroya (305 milyon lira) inmiş olacak." sözlerini sarf etti. 

Öte yandan, teknik ekibe 4,6 milyon avro (46 milyon lira) ödendiği de resmen açıklanmış oldu.



Bonservis miktarı açıklandı

Yeni transferlerin bonservis tutarları ise şu şekilde;

Nelsson: 7 milyon avro
Cicaldau: 6,5 milyon avro
Berkan Kutlu: 4 milyon avro
Morutan: 3,5 milyon avro
Barış Alper Yılmaz: 2,1 milyon avro
Boey: 1,150 milyon avro
Halil Dervişoğlu: 1 milyon avro (kiralık)
Assunçao: 100 bin avro (kiralık)

Yorumlar (0)