Kahramanmaraş’taki Berit Dağı, enfes manzarasıyla dikkat çekiyor!

Kahramanmaraş’a 136 kilometrelik mesafede bulunan ve Göksun ilçesine bağlı Berit Dağı, doğal manzarasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Şehrin en büyük dağlarından olan Berit Dağı, doğa fotoğrafçıları ve dağ sporcularının gözde mekanı haline geldi. Berit Dağı’nda ayrıca ilkbaharın esintileri ve kışın bembeyaz karı, muhteşem bir buluşma yaşıyor.

SEYAHAT 09.05.2021, 10:31 10.05.2021, 11:40
Kahramanmaraş’taki Berit Dağı, enfes manzarasıyla dikkat çekiyor!

Kahramanmaraş il merkezine yaklaşık 136 kilometrelik uzaklıkta bulunan ve Göksun ilçesine ise 44 kilometre uzaklıktaki Berit Dağı, yerli ve yabancı ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Doğa severlerin uğrak noktası haline gelen ve manzarasıyla herkesi kendine hayran bırakan Berit Dağı, Kahramanmaraş’ın en büyük dağlarından bir tanesi olmasıyla da dikkatleri üzerine topluyor. Doğa fotoğrafçılarının, trekking, kayak ve ekstrem dağ sporu yapanların da gözdesi haline gelen Berit Dağı, Göksun ilçesinin en yüksek noktası olan 3.050 metrelik bir alanda bulunuyor.



Yazın ayrı kışın ayrı bir havası var

Kıvrımlı şekle sahip dağlarıyla ve ayrıca buzul döneminden kalma buz yalaklarıyla dikkat çeken Berit Dağı, bir anda uğrak bir turizm mekanı haline büründü. Dağın ihtişamlı görüntüsünün kendisini hayran ettiği ve usun süredir bölgede olduğunu söyleyen doğa fotoğrafçısı Mehmet Gören, dağın kışın ayrı ilkbaharda ayrı bir havaya büründüğünü söylüyor. Kışın dağa iki metrelik kar yağdığını ve bembeyaz bir hale büründüğünü belirten Gören, ilkbahar aylarında da birçok çiçek türünün yetiştiğini belirtiyor. Mayıs ayına kadar karın erimediğini belirten Gören, doğaseverlerin dağa akın ettiğini sözlerine ekliyor.



Kışın profesyonel dağcılar davet ediliyor

Yılın her yaz ve kış ayında dağda tırmanışlar olduğunu belirten Kahramanmaraş Berit Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz, kış aylarında Berit Dağı’na ulusal anlamda profesyonel dağcıların davet edildiğini söylüyor. Berit Dağı’nın dağcılık kulüpleri için yıllık tırmanış açısında değerli olduğunu söyleyen Yılmaz, dağın dağcılık sporu bakımından da yaz-kış tırmanışlarında 3050 metre yükseltisiyle tercih nedeni olduğunu belirtiyor.

Yorumlar (0)