İlaç stokçuluğu iddialarına Türk Eczacılar Birliği’nden yanıt 

Türk Eczacılar Birliği, bazı eczacıların ilaç stokçuluğu yaptığı iddiaları hakkında yanıt verdi. İlaç konusundaki sorunun sistemden kaynaklandığını belirten Eczacılar Birliği, stokçuluk iddialarını yalanladı. 

SAĞLIK 26.11.2021, 13:13 27.11.2021, 16:10
İlaç stokçuluğu iddialarına Türk Eczacılar Birliği’nden yanıt 

Türk Eczacılar Birliği (TEB), bazı eczacılar ve eczaneler hakkında çıkan “ilaç stokçuluğu” iddiaları hakkında yanıt verdi. Yazılı olarak yayınlanan yanıtta, son dönemlerde ilaç yokluğu hakkında bazı haberlerin basına yansıdığı, bu haberlerde eczacıları suçlayan ifadelerin yer aldığı aktarılarak şu ifadeler kullanıldı: “Stokçuluk ithamları tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır. Bu ithamı esefle kınamakla birlikte gerçek dışı olduğunu” belirten TEB, ülkenin en ücra köşesindeki vatandaşların dahi ilaçsız kalmaması amacıyla canla başla çalışıldığını vurguladı. 



“Sorun, sistemden kaynaklı” 

Sistemin işleyişinden kaynaklanan sorunların her sene meydana geldiğini fakat eczacıların “stokçuluk” suçlamasına maruz bırakılmalarının asla kabul edilemeyecek bir durum olduğu kaydedilen açıklamada, ülkede ilaç bulma sıkıntısının üretim ve tedarik zinciri olduğu, eczacılar ve eczaneler olmadığı ifade edildi ve şunlar aktarıldı: “Türk Eczacılar Birliği olarak hasta ve toplum yararını gözeten kamu kurumu niteliğinde olduğumuz meslek hayatımız boyunca ülke kaynaklarının en verimli şekilde yönetildiği ve tüm paydaşların görüşlerinin alındığı bir ilaç politikası oluşturulmasından yanayız.” 

Yorumlar (0)