Engin Altan Düzyatan gururlandırdı! İngiltere'den "En iyi erkek oyuncu" ödülü

İngiltere'deki yaşam ve magazin dergisi SleekAsian tarafından Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a yılın "en iyi erkek oyuncu" ödülü verildi.

MAGAZİN 21.03.2022, 10:56 22.03.2022, 09:26
Engin Altan Düzyatan gururlandırdı! İngiltere'den "En iyi erkek oyuncu" ödülü

Pakistan kökenli İngiliz vatandaşları tarafından, 2014-2019 yılları arasında yayınlanan Diriliş Ertuğrul isimli yapımda Ertuğrul rolünde görev alan Engin Altan Düzyatan için başkent Londra'da bulunan The Royal Regency Salonu'nda onur yemeği gerçekleştirildi.

Engin Altan Düzyatan’a ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülü

Programa, İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarasından Wajid Khan ve Qurban Hussain, muhalefette bulunan İşçi Partisinin gölge Adalet Bakanı Imran Hussain, Avrupa Parlamentosu eski mensubu Sajjad Karim ve Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Bekir U. Atahan katıldı.

İngiltere'de yayınlanan yaşam dergisi ve magazin dergisi SleekAsian Düzyatan'ı, "en iyi erkek oyuncu" ödülüne layık gördü.

Dizinin yapımcısı olan Kemal Tekden ise "en iyi yapımcı" ödülünü alırken, ödülü ise kızı Nurbanu Tekden aldı.

Ayrıca yapımcı Ümit Sönmez'in sahipliğini yaptığı RGB Medya-Yapım'a ise "organizasyon" ödülü verildi.

Ödül töreninden sonra açıklamalarda bulunan Düzyatan, söz konusu ilgiden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Gerçekten oldukça çok keyifliydi. Başarılı bir organizasyon olmuş." ifadesini kullandı.

Düzyatan, davet sebebiyle İngiliz parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarasını ve  Lordlar Kamarasını ziyaret edeceğini, bunun kendisi için oldukça onur verici olduğunu dile getirdi.

"Tarihi yapımlara biraz ara verebilirim"

Ödül töreninden önce otelde bazı açıklamalar yapan Düzyatan, Oruç Reis rolünü aldığı "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisine ve yeni projelerine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Düzyatan, "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" isimli yapımda farklı, denizle iç içe bir rolü oynadığını ve bu projeden keyif aldığını, uzun yıllar dizilerde tarihi karakterleri canlandırdığını fakat gündelik yaşamdan karakterleri oynamayı özlediğini belirterek, tarihi yapımlara bir süre ara verebileceğini açıkladı.

Uluslararası bir sinema projesi ile ilgili çalıştığını belirten Düzyatan, "Sahibi olduğum yapım firmasıyla yeni projeler hazırlıyoruz. Bir taraftan dışarıdan gelen projeleri de ele alıyoruz. Çok yakın dönemde bir proje hazırlığını aktarmak için erken fakat 1-2 ay içerisinde duyuracağımız yeni projelerimiz var." şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)