TRT'den 'Tarihin Arka Odası' özel yayını geliyor!

Tarihçi Murat Bardakçı’nın sunduğu unutulmaz tarihi programı “Tarihin Arka Odası”, 21 Kasım Cumartesi akşamı saat 23.30’da TRT 1’de yayınlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2020, 13:18 20.11.2020, 15:44
TRT'den 'Tarihin Arka Odası' özel yayını geliyor!

Türk televizyon tarihinin unutulmayan programlarından “Tarihin Arka Odası” , TRT 1 ekranlarında canlı olarak ekrana gelecek. Usta tarihçi Murat Bardakçı, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun sunuculuğunu üstlendiği program, 21 Kasım Cumartesi akşamı saat 23.30’da, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden naklen yayınla ekrana gelecek.
 


 

Tarihi önemli belgeler, ilk kez ekrana gelecek!


Programda; Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde sergilenen Milli Mücadele Sergisi, bu sergi için bir araya getirilen ve ilk kez oraya çıkarılan tarihi belgeler ve daha önce konuşulmamış savaş hatıraları da konuşulup tanıtılacak.


“Tarihin Arka Odası” nda, ekrana gelecek önemli belgeler arasında; Atatürk’ün verdiği “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutunun el yazması orijinali, 23 Nisan 1920’de meclise çekilen bayrak, Cumhuriyetin ilanı ve Lozan Barış Antlaşması’nın ilan kararlarının yer aldığı belge, Sütçü İmam’ın tabancası, Orijinal İstiklal Marşı yazısı, Milli Mücadele komutanlarının eşyaları, ilk mecliste bulunan ve üzerinde ayet yazılı levha gibi önemli tarihi eserlerin orijinalleri ekrana gelecek. 
 

Yorumlar (0)