İzmir'in 'hayalet köyü' korku filmine set oldu

Yönetmen Aziz Özuysal, yalnızca 8 kişi ikamet ettiği için 'hayalet köy' olarak adlandırılan İzmir'e bağlı Ödemiş ilçesinde yer alan Lübbey Mahallesi'nde korku filmi çekme kararı aldı.

KÜLTÜR-SANAT 17.11.2021, 21:54 19.11.2021, 09:13
İzmir'in 'hayalet köyü' korku filmine set oldu

Özuysal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Yasaklı Köy' adlı filmin çekimleri kapsamında 60 kişiden oluşan bir kadronun çalıştığını ifade etti.

"Harika bir atmosferde film çekiyoruz"

Filmin gösterimini Şubat 2022'de yapmayı öngördüklerini aktaran Özuysal, "Film, konum yönünden Lübbey ile tamamen özdeşleşti. Harika bir atmosferde çekim yapıyoruz, tarihle ve yıkık evlerle iç içeyiz. Burası Lidyalılar döneminden bu yana ayakta kalmayı başaran bir kent fakat son yıllarda terk edilmiş. Bu sebeple bu tarz bir atmosferde kayda alınan ve gerçek bir hikayeyi konu edinen korku filmini seyircilerle bir araya getirmenin heyecanını yaşamaktayız." şeklinde konuştu.

"Ziyaretçi sayısı artıyor"

Mahalle muhtarı Ali Uysal ise söz konusu filmin bölgenin tanıtılması açısında büyük katkı sunacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Mahallede bulunan 52 evin tescillendiğine işaret eden Uysal, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının sürekli olarak artmaya başladığını belirtti.

Filmde oynayan Gül Pürçek de çekimlerin önümüzdeki hafta sonuna değin tamamlanacağını dile getirdi.













Yorumlar (0)