Marmara Denizi Eylem Planı: Müsilaj (Deniz salyası) temizliği başladı

Yüzeyi deniz salyasıyla kaplanan ve kirlilikle mücadele eden Marmara Denizi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan temizlik seferberliği başladı.

GÜNDEM 08.06.2021, 16:36 09.06.2021, 12:49
Marmara Denizi Eylem Planı: Müsilaj (Deniz salyası) temizliği başladı

Bakanlığın başlattığı temizlik seferberliği kapsamında; İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Balıkesir'de temizlik çalışması yapıldı.

Salyalar arıtma tesisine götürüldü

Marmara Denizi'ni istila eden müsilajı temizleme kapsamında seferberlik ilan edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Marmara Denizi Eylem Planı" çerçevesinde belediyeler, kamu kurumları, akademik çevreler ve sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan çalışma çerçevesinde, denizdeki salyalar toplandı.

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında bugün başlatılan temizlik seferberliği çerçevesinde, denizden toplanan salyalar arıtma tesisine götürüldü. 

Marmara Denizi, 2021’in sonuna kadar ‘Koruma Alanı’ ilan edildi

Konuya ilişkin açıklama yapan ve Marmara Denizi’nin kaderine terk edilemeyeceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi:

"Bugün balıklarımızı, bütün deniz canlılarını, denizdeki tüm ekolojik yaşamı tehdit eden, deniz salyası problemini tamamen ortadan kaldırmak için, ülkenin en büyük, en kapsamlı deniz temizliği seferberliği hareketini hep beraber başlatıyoruz. 2021’in sonuna kadar Marmara Denizi'nin bütününü 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Bunu Cumhurbaşkanımızın onayına da ayrıca sunacağız"

Bugün İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ ve Kocaeli’de başlatılan deniz salyasını temizleme çalışmalarından kareler…



























Yorumlar (0)