Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması geldi: 'Ara zam' sorusuna…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir programın canlı yayınında asgari ücrete ‘ara zam’ konusuna ilişkin sorulan soruya, “Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor” yanıtını verdi.

EKONOMİ 27.04.2024, 15:59 Melina Ay
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması geldi: 'Ara zam' sorusuna…

Bakan Işıkhan, bir televizyon programına konuk oldu. Işıkhan asgari ücrete ilişkin açıklamasında, asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirterek “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamalarına yer verdi.

“Pazartesi günü birlikte olacağız”

Bakan Işıkhan, 5 senenin ardından toplanacak Çalışma Meclisi'ne Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını ve işçilerin katılması için de bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Sendikalarla ve sivil toplumla sürekli bir aradayız. Pazartesi günü tüm konfederasyon başkanlarıyla birlikte olacağız. Bu da bizi heyecanlandırıyor” dedi.

“CHP algı oluşturuyor”

CHP'nin ‘Çalışma Meclisi'nin sendikalar katılmasın diye 1 Mayıs'ta düzenleneceği’ iddialarına ilişkin konuşan Işıkhan, “Biz Çalışma Meclisi'ni 29-30 Nisan'da gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bu iddia baştan yalan ama CHP her zamanki gibi önce bir yalan uyduruyor. Sonra da uydurduğu bu yalanı senaryo haline getiriyor. Olmayan şey üzerinden de toplumda bir algı oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Işıkhan konuşmanın devamında, “1 Mayıs'ın resmi tatil olması olumlu bir gelişmedir. İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kutlamalara izin veriliyor. Taksim için bir yasak yok, çelenk konulabilecek” şeklinde konuştu.

“Yüzde 15’e yükselttik”

Sendikalaşma konusunda büyük mesafe kat ettiklerini vurgulayan Işıkhan, “Bu konuda önemli adımlar attık. Sendikalı olmayanları sendikalı yapmaya yönelik düzenlemeleri hayata geçirdik ve sendikalı sayısını 1 milyondan 2 milyonun üzerine çıkardık. Sendikalaşma oranını yüzde 15'e yükselttik. Ancak, bu hedeflere ulaşmaya çalışırken CHP'nin sürekli olarak karşı çıkması üzücü.

Yorumlar (0)