Seçim arifesinde kampanya parasını çaldırdı

59. ABD Başkanlık Seçimi öncesi inanılmaz bir olay yaşandı. Trump'ın seçim çalışmalarında kullanacağı kampanya paralarının çalındığı açıklandı.

DÜNYA 30.10.2020, 09:44 31.10.2020, 18:04
Seçim arifesinde kampanya parasını çaldırdı

Dünyada tüm dengeleri değiştireceği değerlendirilerek merakla beklenen 59. Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimi öncesi inanılmaz bir hadise yaşandı.

ABD başkanı Donald Trump'ın adayı olduğu Cumhuriyetçi Parti, 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan 59. Başkanlık Seçimi'ne günler kala banka hesaplarının hacklendiğini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim çalışmalarında kullanılması gereken 2,3 milyon dolar paranın çalındığını açıkladı.

2,3 milyon doların hackerlar tarafından çalındığına dair açıklamayı yapan Cumhuriyetçi Parti'nin Wisconsin Eyaleti Başkanı Andrew Hitt, FBI'a (Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu) durumu haber verdiklerini belirterek, konunun uzman ekipler tarafından incelendiğini, Donald Trump'ın kampanya parasını çalaşan kişi ya da kişilerin yakalanacağına inandıklarını bildirdi.

Seçime bir hafta süre kaldığını hatırlatan Andrew Hitt, seçim kampanyalarını yürütmek için bu paraya ihtiyaç olduğunu, paranın çok kısa süre içinde bulunamaması durumunda seçim kampanyalarının sekteye uğrayacağını ve bunun da kendilerine ciddi zarar verebileceğini ifade etti.

ABD'de adaylara seçim kampanyaları için bağışta bulunuluyor. Adaylar seçim kampanyaları boyunca harcama yaparken bağışlardan gelen paraları kullanıyor ve bağışlar dışındaki paralar kullanılamıyor. Bağışlarda şahıslara ve şirketlere belirli limit uygulanıyor. Şahıslar en fazla 2500 dolar, kuruluşlar ise en fazla 5000 dolar bağışta bulunabiliyor.

Yorumlar (0)