Polis, hamile kadını yere yatırarak üstüne bastı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine tepki göstermek için protestoya katılan biri hamile olan iki kadına polis tarafından şiddet uygulandı. 

DÜNYA 01.09.2020, 09:36 01.09.2020, 10:02
Polis, hamile kadını yere yatırarak üstüne bastı!

Almanya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yeniden artması üzerine önlemleri sıkılaştırdı.

Başkent Berlin'de bulunan Tiergarten Parkı'nda bazı kişiler, söz konusu önlemlerin gevşetilmesi için bir araya geldi.

Bunun üzerine polis ekipleri, izinsiz olarak toplanan protestoculara sert müdahalede bulundu. 

Müdahaleye ilişkin görüntüler, sosyal medya platformlarında yayıldı. O görüntülerden birinde, dört polis memurunun bir kadını yere yatırdığı ve kelepçelemeye çalıştığı, söz konusu protestocunun karşı çıkması üzerine bir polis memurunun sert bir şekilde yumruk savurduğu fark edildi. 

Sosyal medya kullanıcıları, polis memuru tarafından kadına sert müdahalede bulunulmasını eleştirdi. 

Berlin polisi, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınladı.

Söz konusu açıklamada, kadının yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet etmediği, polis tarafından gözaltına alınmaya çalışılırken şiddete maruz kaldığı ve bunun üzerine soruşturma başlatıldığı ifade edildi. 

Alman basını, polis memurunun sert müdahalede bulunduğu diğer kadının hamile olduğunu ve söz konusu kadının yere yatırılarak üstüne basıldığını bildirdi. 

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, hamile kadın polise tükürerek direndi ve söz konusu iki kadın hastaneye gitmeyi de kabul etmedi. 

Almanya'da koronavirüs önlemleri artırıldı

Almanya'da konserler, festivaller, halka açık büyük çaplı etkinlikler ile avcı ve atıcı buluşmalarının 31 Aralık 2020 tarihine kadar yasaklanmasına karar verilmişti.

Tüm spor karşılaşmalarının Ekim ayının sonuna kadar izleyicisiz olarak düzenlenmesine yönelik karar alınmıştı.

Maske takmanın zorunlu olduğu yerlerde kuralların ihlâl edilmesi halinde en az 50 Euro para cezası kesileceği ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)