Meksika’da korkunç infaz: 2 kadın yakılarak öldürüldü

Meksika’dan objektiflere yansıyan görüntüler görenleri dehşete düşürdü. 2 kadın organize suç örgütü tarafından vahşice aracın bagajında yakılarak katledildi. Bir kartelin mensubu olduğu zannedilen zanlılar her yerde aranırken, araç da tehdit içerikli bir not bulundu.

DÜNYA 13.11.2021, 12:13 14.11.2021, 15:52
Meksika’da korkunç infaz: 2 kadın yakılarak öldürüldü

Meksika’nın Guanajuato eyaletine bağlı olan Celaya kenti geçtiğimiz gün kan donduran bir olaya sahne oldu. Uyuşturucu kartellerine mensup oldukları iddia edilen bir grup kişi, 2 kadını bir aracın bagajına kilitlediler ve korkunç planlarını devreye soktular. İki kadını bagajda kilitleyerek benzin döktükleri aracı ateşe verdi.

Olay yerinde olanlar durumu hemen yetkililere ihbar etti. Olay yerine hemen ulaşan itfaiye ekipleri araçtaki yangını kısa zamanda söndürdü ancak bagaj kısmında neredeyse tamamen kömürleşmiş 2 kadının cesedini buldu.

Esrarengiz bir not bulundu

Aracı gayet soğukkanlı şekilde ateşe vererek olay yerinden kaçan eli silahlı kişiler olay yerine tehditlerle dolu bir not da bıraktı. Notta Meksika’nın en vahşi uyuşturucu karteli Jalisco Yeni Jenerasyon Karteli’nden bahsedildiği görüldü.

Eyalet başsavcılığı olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ulusal muhafızlar ülkenin her yerinde zanlıları aramaya başladığını belirtse de henüz ele geçirilen kimse olmadı.

Eyalet valisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgede şiddet olaylarının son günlerde büyük artış gösterdiğini ve güvenlik amacıyla helikopter uçuşları ile polis devriyelerinin sayısının artırıldığını ifade etti.

    

Yorumlar (0)